Kan je zonder veel te bewegen je hart sneller laten kloppen?

Door te rennen, bijvoorbeeld, gaat je hart sneller kloppen. Kan je je hart ook sneller laten kloppen zonder echt actief te zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, door bijvoorbeeld naar een heel spannende film te kijken.

Je zou een horrorfilm kunnen gaan bekijken. Of aan een horrorfilm denken, dat werkt ook al.

ja, door bepaalde stoffen/dampen in te ademen of op te snuiven. Een vriend van me snoof om te lachen een klein beetje stof in tijdens de les natuurwetenschappen en kreeg toen serieuze hartkloppingen. Dit had fataal kunnen aflopen als hij teveel van het spul had gesnoven. Dus ja zeker dat dat gaat.

Als je klaarkomt, gaat je hart ook even tekeer.

ja, luister dance muziek. je hart gaat vanzelf proberen met de beat mee te kloppen. als dit lukt, kun je zelfs in extase raken.

als je ergens zenuwachtig voor bent en je denkt eraan (eindexamens bijv.)

ja veel zout of zoute drop eten maar gezond is dat niet... om maar even een uitschieter te noemen. Ik heb me laten vertellen dat als je vier eetlepels zout eet je daaraan dood kan gaan, als je die al binnen kunt krijgen. Verdert: je bevinden in een zeer hete area... als je het erg warm hebt kan je hartslag ook aardig omhoog gaan

Hou je adem maar eens zo lang mogelijk in en adem dan weer

Dat kan zonder te bewegen. Doe je ogen dicht, concentreer je op je hart en stel je voor dat het sneller gaat kloppen. Niet iedereen kan dit, maar sommigen kunnen alleen al hierdoor hun hart sneller laten kloppen. Lukt dat niet, dan kun je aan enge dingen gaan denken. Denk aan die keer dat je heel bang was. Of aan die enge droom.

Stackers..

Vraag een huisgenoot om jou te laten schrikken!

Door energydrink of koffie in grote hoeveelheden te drinken. Bij bijv. red bull kan dit al na 2 blikjes, afhankelijk van de persoon. En ga je dan maar eens opwinden over dingen die je irriteren.

je zou ook een beetje adrenaline in je kunnen spuiten. resultaat gegarandeerd!

Door een spannende film te kijken. Door iets te doen wat je moeilijk/spannend vind, bijv. iemand vertellen wat je dwars zit. Van veel suiker eten kan je hart sneller gaan kloppen als je er gevoelig voor bent.

Door op je rug te gaan liggen en de hand aan jezelf slaan. (niet letterlijk).

door je gedachten bij iets ernstigs te brengen, jezelf nerveus te maken, naar een psychologische film te zien,....

Je hart gaat vanzelf sneller kloppen als het lichaam meer zuurstof en energie nodig heeft, of omdat het lichaam dénkt dat het meer nodig heeft. Dat laatste kan gebeuren door emoties zoals angst, gevaarlijke situaties en bedreigingen. Dus, zoek die emoties op en je hart gaat sneller kloppen.

Door verliefd te worden!!! als je dan je aanbedene ziet...... geloof me dan gaat je hart wel tekeer. (of er aan denkt)

Door snel en diep adem te halen gaat je hartslag ook omhoog. Dit moet je wel een paar minuutjes volhouden voor je het gaat merken.

Een avondje (thuis) doorzakken levert ook een hogere hartslag op. Elke dinsdag- en donderdagochtend moet ik fietsen op de hometrainer bij mijn fysiotherapeut (zuurstofinvalide), waarbij eerst mijn o.a. mijn hartslag wordt opgemeten. Nu drink ik graag 's avonds een wijntje, maar ik heb ook bewust een alcoholvrije periode van 2 maanden aangehouden. Tijdens die 'nuchtere'periode was mijn hartslag altijd rond de 90 - 94. Maar in de wijnperiode begon ik steevast op 104 - 108. Dus is het gebruik van alcohol aantoonbaar hartslagverhogend.

Door het véél te warm te krijgen gaat je hart ook als een gek te keer. Denk aan de beruchte 'vapeurs'!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100