Hoe kan ik me niet druk maken over zijn opmerkingen?

Een tijdje geleden is het uitgegaan tussen mijn vriend en mij.
We waren best een tijdje samen, iets meer dan een jaar, en telkens als hij nu een opmerking tegen me maakt lijken ze kwetsend.
Ik heb een nieuwe vriend en ben heel blij met hem, maar wanneer mijn ex zo'n opmerking maakt dan voel ik me gekwetst en heb ik hem daarna nog een week in mijn hoofd.
Ik weet ook dat hij ze kwetsend bedoelt en ik ben iemand die me nooit wat van dat soort dingen aantrekt en altijd wel een sterke opmerking terug weet te maken, behalve bij hem.
Weet iemand hoe ik kan stoppen me door hem te laten kwetsen of in elk geval dat ik weer een sterke opmerking weet terug te maken en hem snel uit mijn hoofd kan zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij is er duidelijk nog veel minder over heen dan jij, en dat kan hij niet uitstaan, denk ik. Jij hebt je leven weer heel fijn op de rails met je nieuwe vriend, en je bent blij, dus dat straal je uit. Je ex ziet dat : hij kent je natuurlijk beter dan een doorsnee-mens, en als hij dus een beetje kan regenen op je parade, dóét hij dat - als een kleuter, die het zandkasteel van een ander kind kapot trapt, of met spelden ballonnetjes laat knappen. Wees als een eend, en laat de opmerkingen als druppels van je veren glijden....grijns hem welwillend toe, of vraag belangstellend hoe het nu écht met hem gaat - als een volwassene, en niet als een kind dat bezeerd wordt door een rotopmerking. Ga er gewoon boven staan : geef hem niet het recht jouw humeur te beïnvloeden. Het is uit en over en voorbij, en daar zal hij zich uiteindelijk ook bij neer gaan leggen.

Zeggen: Oh ja, nu weet ik weer waarom het niks tussen ons is geworden... Bedankt voor het herinneren! Toegevoegd na 4 minuten: En als je echt van me hield had je me gelukkig gemaakt, je bewijst alleen maar dat je dat niet kan!

je moet hem zo haten dat je uitbarst en dan flap je alles eruit wat je wou zeggen. dan houdt hij ook gelijk op en komt hij niet meer in je buurt. dan kan ook negatief werken. of je zegt dat hij ermee moet stoppen of je negeert het gewoon. want je hoeft niet persé wat terug te zeggen hoor ;).

Je moet gewoon een keer keihard schelden op hem XD

Iedere opmerking van hem beantwoorden met "oké"..en je dan omdraaien en weglopen. Zo heeft hij geen lol meer. Niet reageren verder, niet verdrietig kijken en ZEKER geen energie meer in stoppen. Zolang het je raakt, heb je hem nog niet helemaal losgelaten. Wees blij met je huidige vriend, zet daar die loser in gedachten naast en complimenteer jezelf dat je nog op tijd van hem af bent...

Klinkt heel erg hippie achtig maar het werkt wel: LET THE ANGER GET OUTTTT! Gewoon tegen hem zeggen dat hij zijn bek eens een keer moet houden. Hij denkt jou de grond in te kunnen boren met zijn opmerkingen, maar je moet laten zien dat je niet zo kwetsbaar bent als je (misschien) lijkt tegenover hem. Gewoon flippen en hem terecht wijzen! Het klinkt ook heel kinderachtig, I know. Maar het lucht op, geloof me =)

maak "onschuldige" opmerkingen, zo dat zijn zelfvertrouwen een beetje achteruit gaat. bijv: - ik heb ruzzie met mijn buren :-(. ze komen al twee weken elke avond langs om te klagen dat ik te hard kreun sinds ik een nieuwe vriend heb... beetje gemeen natuurlijk, maar wat wil je? als hij begint te huilen, dan mag je hem troosten door te zeggen dat ze de laatste twee dagen niet zijn geweest. oordoppen waren in de aanbieding >:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100