Tattoo typfout?

Op youtube zag ik trotse mannen die hun tattoos met de werels deelden. Maar op al die tattoos zaten typfouten! (Bijv. Ik hou FAN je) dat is natuurlijk wel heel grappig, maar licht dat dan aan de tattoozetter, of aan de gene die die text wil, en dan zegt hoe hoj het moet schrijven ofzo?

Toegevoegd na 1 minuut:
Sorry voor de typfouten, een blackberry toetsenbord is niet echt makkelijk om foutloos te typen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben er zelf niet mee bekend, maar heb het even opgezocht. Gina van de Kant van de Belgische Bond van Tatoeëerders: "Een tekst is veel expressiever en to the point dan een hartje of een symbolische tribal. Mensen zijn nu veel directer en willen duidelijk laten zien: "Kijk, dit ben ik echt", zegt ze. Van de Kant heeft geen catalogus met standaardteksten. "Mijn klanten moeten zelf een tekst zoeken die bij hen past. De meeste mensen vinden hun inspiratie op internet. "In overleg met de tatoeëerder bepaalt die klant het lettertype, de grootte en de plaats van de tekst. " Dus je kan goed op voorhand bespreken of de tattoo in orde is en of de schrijfwijze correct is. Als je dan een tattoo wil/hebt met schrijffouten zegt de uitspraak hierboven iets over jou "Kijk, dit ben ik echt".

Bronnen:
http://www.kalligrafie-veertje.be/Info/Tat...

Uiteindelijk is het aan de opdrachtgever om te controleren wat er in de tatoo staat. Als service kan de too zetter aangeven dat er een fout in zit, maar uiteindelijk moet de persoon die de tattoo wil aangeven dat het ontwerp in orde is.

Volgens mij maakt de tattooshop een ontwerp van je tattoo, laat dat zien en jij moet ermee akkoord zijn. Als er spelfouten in staan is dat expres met een dubbele betekenis denk ik (ik hou fan je kan slaan op de naam van zijn vrouw, die heet misschien Fanny ofzo). Of misschien omdat degene waarbij de tattoo gezet wordt ook geen grammaticaal talent is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100