is dit wel gezond

een vriendin is aan het lijnen en eet s,morgens 1 cracker met de lunch een pakje maaltijd vervanger en s,avonds alleen een eetlepel groenten en drinkt 3 liter water per dag ik maak me eigenlijk een beetje zorgen ze doet dit al heel lang maar is ook vaak ziek nu heeft ze streptokokken besmetting in haar mond ze heeft al verschillende ziektes gehad heeft ook last van een soort reuma dit is toch niet goed ze zegt dat de dietiste het goed vindt maar ik kan dat niet geloven

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan ik ook niet geloven. Ze eet veeeel te weinig, en krijg onvoldoende voedingstoffen binnen, vandaar al die lichamelijke klachten. Ze zou er beter aan doen om echt naar een dietiste te gaan, die haar leert wat wel gezond eten is, en waar je niet van aankomt.

Geen enkele diëtiste zal dit goedkeuren. Behalve dat het bijzonder weinig is, is het ook nog eens bijzonder slecht. Ze krijgt te weinig voedingsmiddelen binnen. Nogal logisch dat ze steeds ziek is. Dit lijkt op anorexia. Wat zij over de hele dag eet, is niet eens voldoende voor één maaltijd. Ze hongert zich gewoon uit.

Dit is inderdaad niet de gezondste/ beste manier om af te vallen. Het is ten eerste de vraag, of uw vriendin wel alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Buiten dat is het de vraag hoe effectief deze manier van afvallen zal zijn. Doordat het lichaam erg weinig energie binnenkrijgt, doordat er zeer weinig gegeten wordt, gaat het lichaam in de spaarstand. Zodra er weer begonnen wordt met meer eten, gaat het lichaam als een razende weer reserves proberen op te bouwen. Gewichtstoename is dan heel aannemelijk. Het zogenaamde jojo-en is dan een feit.

Dit is wel het minimum om in leven te blijven ja. Dat lijnen kan natuurlijk niet eeuwig duren. Je moet ook weer eens voldoende fruit en wat vlees eten voor de benodigde goeie stoffen voor je lichaam. Het lijkt me niet dat ze goed bezig is als dit maar voortduurt. Maar als ze zo fanatiek lijnt, zal ze niet luisteren naar jouw advies. Lief van je dat je je zorgen om haar maakt. Maar ze heeft haar eigen verantwoordelijkheden.

Je geeft zelf het antwoord al door haar ziekten op te sommen. Een mens heeft bepaalde voedingsstoffen nodig en ook vitaminen, mineralen etc Wat je normaal uit je voeding binnenkrijgt. Een gezonde manier om af te vallen is onder begeleiding van een dieetiste of arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100