Hoe moet je iemand laten beseffen dat hij een verslaafde (alcoholic) is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jeetje lastige vraag , ik zal eerst proberen om die persoon duidelijk te maken wat ie kwijt is of kwijt kan raken : werk , gezin , huis ed , en daarna dat die persoon hulp moet aanvaarden om beter te worden, en dat jij en ik denk ook andere mensen voor de persoon klaarstaan om te helpen waar jullie kunnen, succes

De persoon confronteren met het probleem. Door idd bijvoorbeeld hem of haar bij jou te laten overnachten waar geen alcohol is en kijken wat de persoon doet. Vooral al zijn of haar spullen controleren want als ze echt verslaafd zijn zullen ze het verstoppen en stiekem drinken. Zodra je ze hiermee confronteert moeten ze wel inzien dat het zo is. Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is. Zo dus ook met de alcohol.

Dat is heel moeilijk. Ze noemen alcoholisme niet voor niets de ziekte van de ontkenning. Wat het zo moeilijk maakt zijn de afkickverschijnselen die je alleen kunt tegengaan door weer te drinken. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel die heel moeilijk te doorbreken kan zijn. Daarbij komt ook: waarom drinkt iemand, want niemand wil alcoholist worden of zijn. Misschien is het wijsheid eerst iets anders bespreekbaar te maken (mogelijke oorzaak) en dan voorzichtig de link met alcohol te leggen. Iemand rechtstreeks aanspreken op alcoholmisbruik heeft vaak een averechts effect en je loopt het risico dat men het contact met je gaat vermijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100