Hoe worden kinderen snel lichter?

Mijn dochter van 13 weegt 70 kilo, (1.71 lang ) we zitten er allemaal erg mee. Ze tennist 3 x per week met veel plezier. We eten bijna elke dag gezond ( bv 1 x in de maand een pizza ) ze groeit niet meer. kan ze hier iets tegen doen, zodat ze snel richting de 55 kilo gaat ( ideaal gewicht )

Weet jij het antwoord?

/2500

Stoppen met snel naar het "ideale gewicht"willen. Voor je het weet heb je heel haar stofwisseling in de evrnieling geholpen en blijft ze haar hele leven daar last van houden.Voor haar lengte zou, als ze volwassen was, haar gewicht al te laag zijn. Dus kom tot bezinning voor je haar de anorexiakant opstuurt

Het is niet alleen belangrijk om gezond te eten maar ook heel belangrijk om niet teveel te eten. Want als je van gezonde dingen veel eet word je ook dik.

Snel afvallen is voor kinderen nog slechter dan voor volwassenen. Dat moet je gewoon helemaal niet willen. Op gewicht blijven is voor kinderen over het algemeen een veel beter doel. De hoofdoorzaak van overgewicht is zo goed als altijd een verkeerd voedingspatroon. Het helpt om letterlijk alles op te schrijven wat je eet en drinkt. De meeste mensen hebben er namelijk geen benul van wat ze op een dag aan calorieën verstouwen. Zoek een diëtiste die goed overweg kan met kinderen en maatwerk levert. Niet iedereen is hetzelfde.

Het beste dat je kan doen is met haar naar een dietist(e) gaan. Daar kan ze voedingsadvies krijgen aangepast aan haar leeftijd. Ze zal "snel" lichter worden, maar wel op een gezonde manier. Toegevoegd na 1 minuut: laatste zin moet zijn: Ze zal NIET "snel" lichter worden.

Nee, daar is geen gezonde methode voor. Als ze lekker sport en gezond eet en daarbij snoept ze niet te veel. Laat haar dan lekker zijn. Ze is 13, haar lichaam is nog bezig met groeien, misschien staat ze nu even stil. Denk er wel aan dat haar lichaam nu bol staat van de hormonen en als je nu druk gaat zijn met het afvallen brengt dat alleen maar schade met zich mee en dat heb ik het niet alleen over de lichamelijke schade. wacht nog tenminste 4 jaar voordat je bepaald of zij niet aan het ideaal beeld voldoet. Werk nu lekker aan zelfvertrouwen en individualiteit.

Prima, let NIET op de leeftijd. Je sport genoeg, je eet goed.. Ik ben namelijk 13 en ik sport maar 1x per week! Ik ben ook naar een diëtist geweest toen ik 10 was.? (Ik was namelijk net zo onzeker als jou). Ze zei tegen me: "Het werkt net als een elastiekje, hoe langer je word, hoe meer je 'uitrekt'. En het klopte! Wees trots op jezelf! Als dit je allemaal niet lukt, probeer dan ook eens een diëtist! Succes, Toegevoegd na 52 seconden: Ohja en wat minder beleg op je broodje helpt ook vaak! Wel gezond blijven eten hoor! Toegevoegd na 4 minuten: Onzeker= niet tevreden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100