Is pasta carbonara niet gevaarlijk door de rauwe eieren?

Daar kan je toch salmonella van krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans dat je hierdoor een besmetting krijgt, is erg klein. Ik zou het niet doen als je (of een tafelgenoot) zwanger bent, met kleine kinderen en ouderen ook een beetje oppassen, maar verder moet 't kunnen. En voor het geval je je toch zorgen maakt: Wij gebruiken altijd een recept uit een AH-boek van jaren geleden, daar zitten gewoon gekookte eieren in stukjes door, ook erg lekker, al is het natuurlijk niet zo authentiek

Nee hoor door de temperatuur van de de pasta is het ei niet meer geheel rauw. Dus is het niet gevaarlijk. Ook is het zo dat maar een op de 10000 eiren besmet is. Maar je kan hef best eten hoor..!

Rauwe eieren zijn in principe alleen gevaarlijk voor hen met een zwakke gezondheid, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. Mensen met een goede gezondheid kunnen zonder teveel angst rauwe eieren nuttigen, bijvoorbeeld in carbonara, maar ook chocolademousse, of in een glas cognac.

Toch nog even een tip: Om er zeker van te zijn dat de pasta wel salmonella vrij is kan je de temperatuur meten nadat de eieren zijn toegevoegd. Boven de 65 graden zijn de eieren warm genoeg en kan je zonder zorgen genieten van deze heerlijke pasta.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100