Nodig plassen.

Waarom moet ik soms wel 6x per nacht naar wc. Zoals vannacht dus. Ik drink af en toe kleine slokjes water maar daar kan het tog niet aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien ga je overdag te weinig???

Ik weet niet wat je leeftijd is, maar misschien heb je een vergrootte prostaat.

Ik/ heb dat zelf vaak ook. Doet het zeer tijdens het plassen, want bij mij was het een teken van blaasontsteking.

Als het maar enkel wat druppels zijn en/of je ook een branderig gevoel hebt bij het plassen zou het kunnen dat je een blaasontsteking hebt.

Als je daarbij ook een droge tong hebt en regelmatig drinkt zou ik gaan controleren of je evt. geen diabetes hebt.

Je waterhuishouding kan uit balans zijn en als 95 staat voor je leeftijd kan dat heel goed betekenen dat je problemen hebt met je hypofyse.

Misschien moet je je blaas gaan trainen, door steeds als je moet zo lang mogelijk op te houden.

Misschien blaasonsteking of voorvertoningen van diabetes (heb je andere kenmerken van een te hoge bloedglucose?). Wat het ook is: Drink genoeg, ook al moet je veel naar het toilet. Anders droog je uit.

Bij mij bleek het meer dan een ontsteking te zijn. Laat het alsjeblieft zo snel mogelijk grondig uitzoeken. Toegevoegd na 15 minuten: Het begon op dezelfde manier.

Bij een blaasontsteking zou je dit verschijnsel overdag ook hebben. Ik vermoed dat je veel te weinig drinkt, waardoor je urine te geconcentreerd wordt. Dat geeft een branderig gevoel in je blaas waardoor je aandrang krijgt om te plassen. Drink één of meerdere glazen water in plaats van kleine slokjes. De kans is groot dat je daardoor 's nachts minder vaak of misschien wel helemaal niet hoeft te plassen.

Daar kunnen zo veel redenen voor zijn ,dat er eigenlijk weinig zinnigs over is te zeggen. Gaat het om een lange periode of is het iets van de laatste tijd ? 's Nachts steeds er uit moeten om te plassen kan op en prikkelbare blaas of ontsteking van de unrinewegen wijzen, maar ook op een (sluimerende) aandoening van de nieren of een voorbode van diabetes insipidus (tekort aan vasopressine-en dan is ELK slokje water een klein plasje!). Het kan ook iets zijn dat je je gewoon hebt aangeleerd. Maar hoe dan ook, ernstig of niet ernstig, zés keer per nacht is écht niet normaal. Daar moet je zeker zo snel mogelijk mee naar de huisarts. Belangrijk is of je overdag ook veel plast, of je goed kunt uitplassen en of je ook verdere klachten hebt. Aan de hand daarvan zal de huisarts je zeker verder kunnen helpen of doorverwijzen.

Als dit iets van de laatste tijd is: naar de huisarts. Naast al genoemde suggesties kan het ook zijn dat je voeten/onderbenen overdag wat opzetten, en dat dat vocht 's nachts weer afgevoerd wordt. Maar dan zou je voor je naar bed gaat moeten zien dat je voeten opgezet zijn - en ook dan zou ik even met de huisarts overleggen hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Het kan niet aan het drinken liggen. Misschien moet je er niet aan denken dat je naar de wc moet gaan? En anders kan je natuurlijk een afspraak maken met je huisarts. Wat de eventuele oorzaak kan zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100