Waar moet ik rekening mee houden als overblijvend letsel van een derdegraads brandwond?

Ik ben nu 14 jaar, en ben 28 maart 2011 aangereden door een scooter. Ik ben toen met mijn blote huid tegen de kokend hete uitlaat gekomen van een scooter. De scooter had al 44 KM gereden. Waar moet ik rekening mee houden, wat betreft littekens enz. Wat zal ik altijd overhouden aan dit ongeluk? Zal ik er erg last van hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kunnen brandwonden best 'mooi' genezen. Natuurlijk zul je altijd een litteken blijven houden (zeker bij 3e graads verbrandingen), maar die kun je minimaliseren door crèmes te gebruiken die je meekrijgt van de huidarts. Ik heb ook wel eens gehoord dat je de huid, als de wond genezen is, veel moet masseren voor goede doorbloeding. Schijnt te helpen bij te strakke huid. Sterkte en ik hoop dat je niet te veel pijn hebt!!

Derdegraads verbranding: Dit zijn ernstige verbrandingen. De huid is geheel verdwenen, de wond doet geen pijn omdat de zenuwuiteinden in de huid ook zijn verbrand en de wond is geelwit van kleur of zelfs zwart (verkoling). Schakel direct medische hulp in en koel langdurig met lauw water. Deze verbranding geneest niet zonder littekens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100