ik eet heel erg veel, maar alsnog blijf ik op de zelfde gewicht hangen, wat is er aan de hand?

Ik eet iedere ochtend 4 boterhammen met margarine en kaas met een kopje thee erbij. in de middag eet ik weer 4 boterhammen en 1 keer in de week koop ik iets lekker bij de kantine (bv. Kipcorn)in de avond eet ik gemiddeld een halve pizza (ter vergelijking). door de dag eet ik een tussendoortje zoals, een koekje ofso. maar tot mijn verbazing zit ik al 2 jaar op het zelfde gewicht; 46-48 kilo!
Ik train 2 keer in de week voor Rugby (1 uurtje) en zaterdag hebben we 160 minuten wedstrijd, iedere woensdag train ik 1 uurtje Judo bij mijn club. weet misschien iemand wat ik kan doen om bij te komen of om gezond bijkomen? ik heb het geprobeerd door een tijdje meer te eten maar ik zag geen effect, in de vakantie ben ik zeer lui, ik eet ongezond (patatje bv.) en alsnog blijf ik hangen op de 46-48 kilo. ik ben 1.66 meter lang en ben 13 jaar. ik hoor eigenlijk 53 kilo te wegen, dus 5-7 kilo te licht! en bij rugby hoor je een zware brede jongen te zijn, daar doe ik mijn best op om iedere nacht 3 keer 20 keer op te drukken. maar ik ie geen verandering in mijn gewicht, echter wel met de spieren. maar ik kom niet bij.

Toegevoegd na 28 minuten:
Ik was vergeten om erbij te zetten dat ik ook Astma heb, die alleen actief is mijn vochtig weersomstandigheden of als ik heel lang met dieren heb omgegaan, maar een lange tijd is ie on-actief

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je lichaamsgewicht neemt toe als er meer energie naar binnen gaat dan er verbrand wordt. Hoeveel je verbrandt is afhankelijk van het basaalmetabolisme (een grootheid die aangeeft hoeveel je verbrandt als je helemaal niets aan het doen bent) en je activiteit. Hoe meer je beweegt des te meer verbrandt je. Als je 13 bent kan het basaalmetabolisme flink hoger zijn dan gemiddeld, omdat het lichaam zich klaarmaakt voor de puberteits-groeispurt. Daarnaast heb je een flink actief leven Met rugby en judo, maar ook ongetwijfeld met de nodige km fietsen naar school en de trainingen e.d.... Voor iemand van 13 eet je helemaal niet zo veel: toen ik zo oud was als jij at ik 6 boterhammen als lunch na een ontbijt met een flink bord pap, en 's avonds dan nog een flink bord, wat niet een halve, maar eerder anderhalve pizza geweest zou zijn. Mijn ouders werden er gek van, maar nog eens een jaar later was ik wel 12 cm langer, en toen pas kwam het gewicht er ook bij.... Geen zorgen dus maken. Als je je gewoon goed voelt is er niets aan de hand....

5-7 kilo? Dat valt toch best mee! Ik denk niet dat je je zorgen moet gaan maken. Misschien krijg je nog een groeispurt! En dan zit je zo op je gewicht. Geen enkel mens is perfect dus... Laat je niet gek maken... Het is toch niet levensbedreigend?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100