Wat kan je doen tegen een droge mond?

Water drinken enzo helpt niet, wat te doen. Wat is het wondermiddel?!

Weet jij het antwoord?

/2500

bij mij helpt een scherp snoepje

Een sterk dropje. Toegevoegd na 7 minuten: Drop werd ook door militairen in de Sahara gebruikt tijdens WO II tegen de dorst.

Een suikervrij kauwgompje Extra Mint.

Probeer je speeksel klieren te stimuleren op suikervrije kauwgum of stevig suikervrij voedsel zoals rauwkost.

Een droge mond duidt op vocht tekort. Dus remedie is dan toch, om voldoende water te drinken. Je geeft aan dat water drinken nog niet heeft geholpen; waarschijnlijk moet je gewoon meer drinken, totdat je geen droge mond meer hebt.

Een wondermiddel kan zijn: Geen alcohol meer drinken. Alcohol droogt je uit! Probeer eens wat fijngeprakte salade vermengd met een theelepeltje olijfolie.

Dat hangt sterk af van de oorzaak, hoe lang bestaat de klacht al? sommige medicijnen kunnen als bijwerking een droge mond geven, mocht je (nieuwe) medicijnen gebruiken kan het handig zijn de bijsluiter te checken op bijwerkingen. Een droge mond kan ook voorkomen als je vaak door je mond ademhaalt ipv door je neus. En zo zijn er nog wel meer oorzaken te bedenken. Als je veel last hebt van de droge mond kun je ook een afspraak maken met je huisarts, dan kan die meedenken over een mogelijke oorzaak ( en oplossing)

Er zijn speciale tandpasta's verkrijgbaar tegen een droge mond. De apotheker kan je wel helpen!

heb je alleen een drooge mond of heb je ook echt dorst? en als je daarnaast ook nog veel moet plassen ga dan even naar je huisarts. Je zou diabetes kunnen hebben.

Heb je er ook dorst bij? Want dan kan het een teken van diabetes zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100