Remt medicijngebruik een dieet af?

Ik weet dat er medicijnen zijn die dik maken maar ik bedoel het meer algemeen..als je noodgedwongen medicijnen moet gebruiken maar ook wilt afvallen hoor je vaak dat minder kilo's echt niet gaan lukken zolang je medicijnen gebruikt.. ik kan me dat haast niet voorstellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat is zeker waar, omdat bepaalde medicijnen vocht vasthouden, er zijn medicijnen die gewichtstoename geven doordat je meer gaat eten, sommige medicijnen die worden door de lever als niet fijn beschouwd en worden niet goed afgebroken, door medicijnen kan ook de stofwisseling in de war raken etc. etc. maar wat de meeste medicijnen ook doen is vitamines afbreken, en in sommige gevallen word het immunsysteem ook aangetast, waardoor je soms ook dingen moet gaan eten die misschien niet in jou dieet mogen gegeten worden. soms werkt het wel in een dieet maar heel tijdelijk en krijg je toch vaak het bekende jojo effect, waardoor het moeilijk tot niet mogelijk is om je sstreefgewicht te bereiken.

Dit hangt uiteraard van het soort medicijn af. Er zijn wel medicijnen die je spijsvertering minder goed laten verlopen. Echter staat zoiets vaak wel in de bijsluiter en anders even navragen bij je huisarts.

Met de medicatie die ik gebruik kan ik absoluut niet afvallen. Al zou ik de dag niet eten gebeurd er helemaal niets. Ter info: ik gebruik anti depressivia en anti psychotica

Ik gebruik anti-epileptica en ben 30 kilo afgevallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100