Deperessief?

Mijn zus (16 jaar) heeft haar kruisband gescheurd en moet een operatie ondergaan en is erg verdrietig dat ze niet meer kan paardrijden en andere activiteiten. Ze zegt steeds dat ze dik is en lelijk en haar cijfers gaan sterk achteruit. Ze slaapt niet veel meer en wordt heel erg snel boos op iemand. Ze heeft ook niet zo veel zin in activiteiten en zit vaak achter de computer. Mijn moeder zegt dat ze deperessief is, maar ze ontkent het en wordt dan heel erg boos. Is zij deperessief?

Toegevoegd na 18 minuten:
En als ze bijvoorbeeld haar lievelingssnoep voorgeschoteld krijgt zegt ze 'dat wil ik niet, zo word ik nog dikker, omdat door dat been beweeg ik veel minder en daarom mag ik nauwelijks wat eten!'

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zus heeft gewoon een dip. dit is vrij normaal als je een kapotte kruisband hebt,en niet meer kan paardrijden. je slaapt slecht,en heb nergens zin meer in. Je moet je zus eens testen met haar lievelingssnoep of een lekker patatje..als ze daar nog enthousiast op reageert is ze nog redelijk gezond. haar basis-impulsen zijn dan goed in orde. als ze kwaad wordt,en het patatje weggooit dan is ze echt depressief. bel dan de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100