Als je door teveel tillen last van je rug hebt gekregen, hoe lang moet je dan wachten voordat je daarmee naar de huisarts gaat?

Als je door een keer teveel tillen last van je rug hebt gekregen, hoeveel weken moet je dan wachten voordat je daarmee naar de huisarts gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een 2 weken toch wel.. en intussen dus goed uitrusten, zoveel mogelijk ontlasten en op een goede manier proberen te bewegen..

Dat hangt er vanaf hoeveel 'last' je hebt. Als het een beetje spierpijn is, is er geen paniek. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met plassen, zou je een hernia kunnen hebben. Dan moet je direct naar de arts en worden doorverwezen naar een neuroloog. Tussen die twee uitersten moet je zelf bedenken hoe ernstig het is.

Wordt het erger? Dan zou na 3 a 4 dagen toch wel gaan. Je kunt altijd de dokter bellen om te overleggen. Tot die tijd de spieren goed warm houden en insmeren met srl gelei.

Bij gewone spierpijn is het goed om te blijven bewegen, alleen niets forceren. Is de pijn er echt "in geschoten" dan kan je beter wel meteen naar de dokter gaan. Ook als de pijn erger wordt moet je even naar de dokter. Verder kan het verlichting van de pijn geven als je het met een speciale balsem of gelei insmeert (verkrijgbaar bij de drogist of apotheek). Warmte, zoals met een kersenpittenkussentje, kruik o.i.d. geeft ook verlichting van de pijn. Neemt de pijn niet langzaam af dan zou ik na 1 à 2 weken naar de dokter.

Schrik niet, er zijn heel wat verschillende soorten rugpijn, en dus met bijbehorende behandelingen. Kijk voor meer informatie op de site van het Nederlands Huisartsengenootschap. Vul bij zoeken (bovenaan de pagina) het woord 'rugpijn' in. Hier kun je ook tips vinden, bijvoorbeeld wat de beste manier is om uit je bed te komen. Een andere betrouwbare website voor medische vragen is Kiesbeter. td

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/
http://www.kiesbeter.nl/algemeen/zoeken/de...

Als je nog enigszins 'normaal' kunt bewegen probeer dan af en toe wat te fietsen, als dat niet gaat zou ik toch maar naar de dokter gaan.

Geen huisarts. Zonde van je tijd. Gewoon rechtstreeks een fysiotherapeut bellen. Je hebt geen verwijzing meer nodig tegenwoordig. Wel even checken wie de rekening betaald: jij of de verzekeraar.

Mijn ervaring is als volgt : ik ging wel direct naar een huisarts . Hij verwees me naar mensendiecktherapie. Daar leerde men mij goed te bewegen (preventief). Beweging tot de pijn grens bevorderd de doorbloeding en dus de transport van voedingsstoffen, en helende stoffen die het lichaam bevat en kan de zelf heling beginnen. Ook goed dacht ik ! beterschap !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100