Extreme vermoeidheid.

Ik ben nu sinds eind 2008 erg moe, ik had toen pfeiffer, de dokter zegt nu dat het daar niet meer door komt.. Die zegt dat het komt door mijn heupklachten.. Ik geloof dat niet. Ik moet hopelijk half april naar een arts die gaat bekijken wat ik heb. Maar hoe moet ik tot die tijd omgaan met deze vermoeidheid. Ik werk 16 uur per week, maar dat is al te veel. Over het slapen hoeft geen reactie te komen, ik weet nu hoelang ik moet slapen om de dag door te komen, en/of soms op de dag nog te slapen. Ik kan hier echt niet meer mee omgaan.. Iemand tips??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb hier op het moment ook last van, als gevolge van een auto ongeluk. Doordat mijn lichaam nog aan het genezen is (wat veel energie kost) ben ik erg moe. Ik ga hiermee om door me aan een redelijk strak schema te houden, sinds ik dit doe gaat het al stukken beter. Als ik wakker word blijf ik ook wakker, dus ik blijf niet liggen (dat werkt vermoeiend) ik douche en ga werken. Als ik thuis kom wil ik het liefste een dutje doen, maar dit ontwijk ik, want het maakt me alleen nog duffer. Ik ga met mijn hond wandelen en probeer buiten te komen. Mij lukt het nu soms om 20 uur te werken, omdat ik de schema aanhoud. Ook let ik enorm op wat ik eet, allemaal gezonde producten. Maar je dokter kan wel gelijk hebben over dat het door je heup komt. Succes ermee!

Kijk eens op www.buteyko-methode.eu

Bronnen:
zie boven

voldoende slapen doe je al maar neem genoeg rustpauzes op een dag,,, bijvoorbeeld als je thuis komt van het werk. ga dan rustig even op de bank zitten met kopje thee met honing erin dat is namelijk wat suikers wat je binnen krijg. Ik heb bloedarmoede en het kan zo zijn dat jij dat ook heb. eet voldoende vlees en groentes hiervoor.en mocht je thuis opruimen (huishouden) neem dan tussendoor ook even een pauze. voornaamste is om rustig aan te doen en aan jezelf denken.

Je zou eens aan je dokter kunnen vragen of je melatonine iets voor je betekenen kan. Dit is een stof die je hersenen aanmaken om te slapen. Homeopatisch dus. Is zonder rezept te verkrijgen. Die kun je dan voor het slapen gaan nemen. Misschien dat je hierdoor dieper slaapt en meer uitgerust bent

Via je zorgverzekering kun je gratis zorgbemiddeling krijgen. Er wordt dan gekeken of je eerder aan de beurt kan komen, maar wel in een ander ziekenhuis en bij een andere specialist. Probeer in de tussentijd je werk te verdelen in overleg met je werkgever, bijvoorbeeld ma/di/do/vr 4 uur per dag op tijden waarop jij je het beste voelt. Laat leuke dingen in je agenda staan, want daar krijg je energie van en kun je een tijdje op teren. Doe alleen de noodzakelijke dingen in het huishouden en verdeel die evenredig over de vrije tijd die je hebt. Vraag hulp aan je partner, kinderen, je netwerk van familie en vrienden. Luister naar je lichaam! Heeft je huisarts wel je bloed laten onderzoeken ter uitsluiting van andere dingen? Zo niet, ga terug en vraag er om. Toegevoegd na 18 seconden: Sterkte!

Misschien een keer laten testen op je schildklier, heb ik ook gedaan en toen kwam er uit dat ik een te traag werkende schildklier heb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100