Ik heb ADD, en heb twee dagen terug wiet gerookt, maar merkte weinig verschil: hoe kan dit?

Wat ik ervaarde was dit: licht gevoel in hoofd, droge ogen, zware benen (alsof ik zou gaan flauwvallen; heb ook een zeer lage bloeddruk), weinig hersenactiviteit. Het speelde zich af tussen 13 en 15 uur 's nachts. Ik kan uitsluiten dat het komt doordat ik te weinig rookte :)

Het voelde alsof ik 'gewoon' een dag mijn medicatie (concerta) niet had genomen. Zou er een verband zijn tussen ADD en het niet erg vatbaar zijn voor wiet? Of hoort zoiets bij de eerste keer roken? Ik ga het niet veel vaker doen, overigens^^

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je add hebt heb je een verhoogde kans op angst en paniek stoornissen en depressies. De kans dat je van wiet een paniek aanval krijgt bij een te hoge dosis is vrij reëel. Als je dat combineert met add is die kans nog veel groter en als je ook nog medicatie gebruikt voor je add is het helemaal een enorm risico. De kans dat je weinig voelde is groter door het gebruik van ceresta dan door je add, maar het is een zeer slechte combinatie. Ik zou je zeer sterk aanraden niet te gaan blowen. Het kan in jouw geval vrij snel leiden tot een psychose en dat wil je niet. Toegevoegd na 3 minuten: Ceresta = concerta

Toevallig heb ik afgelopen zaterdag ook voor het eerst wiet gebruikt. Het effect wat je krijgt ligt vooral aan waar je aan denkt, hoe je je voelt wanneer het aan het gebruiken bent en natuurlijk ook aan de hoeveelheid. Het zou kunnen dat het aan je ADD ligt, maar het idee van flauwvallen is waarschijnlijk omdat je dat, misschien onbewust, in je hoofd had terwijl je het gebruikte. Ik weet wel, ik ging hardstikke bad, dus ik doe het nooit meer!

Het is bekend dat heel veel van dit soort middelen bij mensen die ADHD of ADD hebben een andere uitwerking hebben. Zo kan ik (als ik het zou lusten) aardig wat koffie kunnen drinken zonder dat ik er drukker van wordt, ik wordt er juist slaperig/stil van. Hetzelfde met alcohol etc. Het zou dus best kunnen dat wiet ook een heel andere uitwerking heeft dan bij mensen die geen ADD hebben. Ik heb geen ervaring met dit soort middelen maar weet wel dat het algemeen bekend is. Dit is ook de reden dat mensen met ADHD of ADD meer risico lopen verslaafd te raken aan b.v. cocaïne. Omdat ze zich dan juist rustig en meer geconcentreerd voelen.

Bronnen:
Zelf ADHD

Het is op zich vrij normaal dat er bij de eerste keer wiet roken niet zoveel gebeurt. Dat komt omdat wiet een stemmingsversterker is. Veel mensen die de eerste keer roken, gaan min of meer zitten 'wachten tot er iets gebeurt'. Daar valt niet zoveel aan te versterken. Als het roken van wiet niet het main event van de avond is, maar je rookt terwijl je gezellig met vrienden zit te ouwehoeren of geweldige muziek luistert, is het effect veel groter. Dit is trouwens ook de reden dat je beter geen wiet kunt roken als je je down voelt of onrustig bent. Sommige dingen wil je liever niet versterken.

Ik heb ook ADD en rook te veel wiet, het pept mij iig op. Dat hoor ik van meer mensen met AD(H)D

Ik heb al gereageerd maar ik zou je toch aan willen raden om niet te gaan blowen als je al kampt met een probleem. Da's vragen om narigheid. Gelukkig zeg je dat je "het niet veel vaker gaat doen". Doe maar helemaal niet meer. Niet verstandig. Volgens mij ben je nog steeds de kluts kwijt als ik zo naar tijd kijkt waarop je deze ervaring onderging? ;) :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100