Waarom krijg ik altijd een nachtmerrie als ik het warm heb?

De laatste tijd ook dezelfde nachtmerrie, ik ben er zelfs bewust van dat ik dat droom maar ik kan er toch niks aan veranderen... Ik loop over straat met mijn vriendin, we worden overvallen en ik word door het hoofd geschoten, ik kan de kogel echt voelen, later verlies ik dan mijn bewustzijn en word ik vakker. Heel raar....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je , je bewust bent dat je droomt, kan je het zelf oplossen doorzelf de leiding te nemen in je droom. Dus sterker bewust worden dat je aan het dromen bent en zelf je droom sturen en geloof me dat kan. Probleem opgelost. Toegevoegd op 29-06-2009 17:40:12 Als je het warm hebt is dat een onprettige ervaring, vanuit die onprettige ervaring ga je waarschijnlijk makkelijker naar een onprettige droom. Deze onprettige combinatie van te warm hebben en een onprettige droom wordt opgeslagen in je geheugen als een onprettige combinatie en als een geheel onthouden. Dus te warm, dus die droom.

Is het niet juist andersom? Je hebt het warm omdat je een nachtmerrie hebt?

Volgens mij komt het omdat je door de warmte slechter slaapt en vaker tussendoor even wakker wordt. Je droomt elke nacht een aantal keer maar meestal kan je je die dromen niet herinneren omdat je na de droom gewoon weer verder slaapt. Doordat je het te warm hebt slaap je lichter, word je echt wakker en weet je nog wat je gedroomd hebt. Je lichaam heeft het gewoon te heet en wil afkoeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100