Waarom steunen en kreunen de meesten (vooral jongens en mannen) onder het plassen?

Dit viel me ineens op toen ik stage liep in het ziekenhuis. Bij vrouwen heb ik het maar zelden gehoord, bij mannen en jongens regelmatig. Hoe komt dit? En waarom is dit zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

OMDAT mannen over dit soort zaken veel minder gene hebben dan vrouwen. Ze kreunen van de opluchting dat die druk van hun blaas is, vrouwen zouden dat NOOIT (er zijn vast uitzonderingen) doen op een plek waar anderen het kunnen horen. Nog erger, ik ken vrouwen die op een camping wachten tot alle wc's vrij zijn omdat ze niet kunnen plassen als ze denken dat iemand ze kan horen. Sommige mannen hebben dat mogelijk ook maar velen zitten daar helemaal niet mee.

Omdat ze het te lang hebben opgehouden en daarna zuchten ze van opluchting, omdat de druk op de blaas minder wordt!

Er zal op een moment veel water door een klein gaatje geperst moeten worden. Dit zal wel de spanning zijn die op dat moment van de blaas af gaat en een soort verlichting geven.

Soms kunnen mannen een vergrootte prostaat hebben en moeten ze echt kracht zetten om te plassen.

Misschien is het omdat het in het ziekenhuis is? Misschien is er iets mis. Of misschien moeten ze in een potje plassen wat erg moeilijk is. Maar het kan ook gewoon normaal zijn voor sommige mensen is dit een soort van relax moment je laat alles los.

Wellicht omdat de (volledige) plasbuis (de waterleiding als het ware) van een man zo'n 20 a 30 cm is en van een vrouw maar 2/3 cm, stuk langer ofwel wat meer druk nodig, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100