Werken verdovingen minder goed bij autisten?

Vandaag gehoord dat het daarom kon zijn dat ik nog steeds heel veel pijn voelde na 2 plaatselijke verdovingen.
Zelf nog nooit van gehoord. En het lijkt me ook nogal ver gezocht vanaf het begrip autisme.
Iemand bewijs? Qua nieuwsartikel of zelf arts.

Weet jij het antwoord?

/2500

het is vastgesteld dat autisten een hogere pijngrens hebben dan "gewone" mensen. Ik ben autistisch en al een aantal keer plaatselijk verdoofd geweest maar bij mij heeft het altijd gewerkt of ik weet gewoon niet beter. Heb je nog steeds pijn, vraag dan om meer verdoving. In de meeste gevallen zullen ze je dit wel geven, als het dan nog verantwoord is.

nee, een verdoving werkt hetzelfde bij autisten/autisme. een verdoving legt een van een (grote) zenuw of zenuwknoop lam autisme heeft hier geen enkele invloed op. of iemand wel of geen autist is heeft dus geen invloed op de werking van de verdoving of de verdovende stof. zo zal geen enkele psychische stoornis invloed hebben op de werking van een verdoving. broodje aap verhaal dus!

Hangt er van af welke soort autist je bent. Er zijn autisten die extreem gevoelig zijn voor aanraking, voor wie de kleinste aanraking pijnlijk aanvoelt. Deze mensen ervaren aanraking dus sneller als pijnlijk/vervelend. Bij deze categorie autisten zou een verdoving dus minder kunnen werken. We hebben het dan wel over ernstige vormen van autisme, zoals je in een vgz instelling ziet. Volgens mij kun je dit absoluut niet generaliseren naar autisme in het algemeen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100