Ik heb een aantal jaren samengewoond met mijn vriend maar dat werkte niet meer, nou heb ik hem in juni2010 uitgeschreven

en woonde hij dus ook niet meer bij mij maar onze zorgverzekering betaalde we altijd van onze gezamenlijke rekening en die stond op mijn naam
nou ben ik er pas achter (kweet ut is heel stom)dat ik nog steeds elke maand zijn zorgverzekering betaal en nu is dus mijn vraag of ik dit terug kan vorderen? Ik kan hun evt. een bewijs van zijn uitschrijving laten zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aardig van je, ;-) het maakt de zorgverzekering niks uit wie de rekening betaald, ik denk dat ze weinig voor je kunnen en/of willen doen. Als het een automatische incasso is, kan je via je bank één en misschien meerdere maanden terughalen. Natuurlijk zou de meest logische stap zijn, dat je ex dat geld gewoon aan jouw overmaakt, maar als dat een optie was zou je het hier niet hoeven vragen.

Ja, dreigen met rechtzaak anders advocaat inschakelen

Rechtelijk weet ik niet hoe het zit, maar ik had mijn ex ook willen laten uitschrijven bij de gemeente, omdat hij op mijn ziektekostenpolis stond. En officieel kan een ander, in mijn geval expartner, dat niet doen. Dit moet hij zelf doen of als hij zich bij een andere gemeente inschrijft gaat dit automatisch. Heb hem nl mijn woning uitgezet en hij is toen naar het buitenland is vertrokken. Adres onbekend. Ik kreeg hem niet uitgeschreven en heeft Er een zoekactie van maanden lang plaatsgevonden. Toen dit na 8 maanden niks opleverde werd hij gelukkig toch uitgeschreven. Ik had het geluk dat ik hem nog voor zijn vertrek op een eigen polisblad via acceptgiro had gezet. Op mijn adres kwamen de rekeningen binnen. En dit is pas na 1,5jr v zijn vertrek opgehouden. Ik heb geen geld gekregen met terugwerkende kracht. Pas vanaf het moment van uitschrijving bij gemeente kon ik stoppen met betalen. Handig geregeld dus met zo'n uitschrijfregeling tussen gemeente en verzekering...not! Ging bij mij trouwens om AGIS. Misschien heeft jouw verzekering geen uitschrijfregeling via gemeente?! In jouw geval met uitschrijfbewijs altijd proberen!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100