Puisten: hoe verwijder ik de rode puntje die na de puist op de wang staan?

Puisten: ik heb niet echt puistjes in mijn gezicht maar wel de rode puntjes/littekens op mijn wangen. Ze verdwijnen echter wel, dit pas na drie weken. Is er geen middel om dit proces te versnellen? Veel dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Scalpel? Anders toner (soort mascara die jaja voor meiden is maar perfect werkt)

Voortaan liever geen puistjes uitknijpen, hierdoor kunnen littekentjes ontstaan. Maar wil je dit toch doen - omdat er bijv. vel spanning op je huid staat - doe dan een beetje alcohol (handgel) op de plek, dit voorkomt ontstekingen ed. Toegevoegd na 29 seconden: Calendulan (zalf) wil ook wel helpen om de roodheid te verminderen.

Littekens vervagen heel goed met bio-oil dit kun je kopen bij kruidvat of etos!

Biodermal littekencrème

Als je met die puntjes van die hele kleine rode adertjes bedoelt, dan kun je ze niet zelf weghalen. Mijn ex heeft ze weg laten laseren. En dat werkte perfect. Is in principe een verkleinde vorm van couperose.

Je kunt ze maskeren met een camouflagestiftje van huidskleur die je bij een winkel kunt kopen met spullen voor huidverzorging. Het nadeel is dat de huid op het te retoucheren plekje wel dichtgesmeerd wordt wat mogelijk niet goed is voor een genezingsproces.

De drogist kan je aardig advies geven op dit gebied. Er zijn ook verschillende middeltjes voor. Mocht dit je niet helpen, kan een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste je ook verder helpen, deze hebben ook speciale behandelingen om littekens en rode vlekjes te laten vervagen. Succes! Toegevoegd na 33 seconden: Ow....en niet zelf gaan knijpen, dat is eigenlijk het laatste wat je moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100