Waarom zie je die mensen in hongersnood, in Afrika met een opgeblazen buik en krijgen mensen met anorexia dit niet?

Nu vind ik natuurlijk geen enkele foto maar vroeger zag je dat toch op tv zo van die kleine negertjes met echt zo een opgeblazen buik alsof ze zwanger zijn echt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die enorme buik die we vaak zien bij ondervoede kleine kinderen (maar die ook bij volwassenen gewoon voorkomt , zelfs in het rijke westen als iemand door ziekte langdurige weinig voedingsstoffen binnenkrijgt) noemen we ' honger-oedeem' . Oedeem is een opzwelling van lichaamsdelen door vochtophoping (zoals dikke voeten en vingers bij warm weer). Het is een verschijnsel dat bij verschillende ziektes kan optreden en wordt veroorzaakt door een verstoring van de waterhuishouding. Hongeroedeem treedt op bij een eiwittekort door een slechte of eenzijdige voeding. Ieder verlies van eiwit uit het bloed heeft invloed op de waterhuishouding door het wegvallen van de colloid-osmotische druk, waardoor er geen vocht meer uit de weefsels kan worden weggezogen. Bij een hongeroedeem ontstaat vooral een grote vochtophoping in de buik (hongerbuikjes). Het komt wel degelijk ook voor bij anorexia-patiënten, maar omdat we hier alle mogelijke middelen bij de hand hebben om iedere mogelijke kwaal te lijf te gaan (in tegenstelling tot Afrika), slikken ze vaak plaspillen om het vocht kwijt te raken. Toegevoegd op 19-06-2009 08:09:32 Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije ('Sisi') leed aan anorexia met hongeroedeem ; blijkbaar hadden ze toen nog geen plaspillen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_van...
http://www.gezondheidsnet.nl/diagnosehulp/...

Die opgeblazen buik ontstaat door beriberi wegens een tekort aan vitamine B1. Anorexia-patienten krijgen toch meer vitaminen binnen dan die kinderen die alleen wat geslepen rijst kregen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beriberi

Klopt dikke buik, maar de ribben zijn wel zichtbaar... Het is een uiting van slecht, eenzijdig en te weinig voedsel gecombineerd met een slechte gezondheid, dan krijg je zulke verschijnselen... oplossing is gevarieerde voeding en goede hygiëne... http://www.miracletrees.org/ondervoeding.html http://files.foundation-imagine.org/eetbare%20schimmels.pdf http://www.tilapiastichting.nl/pag_004.htm Vele oplossingen schijnen er te zijn, maar ondervoeding is een groter probleem in de derde wereld dan aids... In onze wereld hebben mensen die zichzelf ondervoeden toch nog genoeg variatie om die typische ondervoedingsverschijnselen te ontlopen...

Bronnen:
http://www.unicef.nl/unicef/show/id=125760

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100