Mag je een kind van 12 jaar een dieet aanbieden als het daarom vraagt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt eraan wat voor een dieet. Als het kind te dik is en zelf vraagt om een dieet om af te vallen, lijkt het me prima. Wel in de gaten houden dat het kind niet doorslaat, de andere kant op. Een ook dat het wel gezond blijft eten en aanmoedigen om meer te gaan bewegen.

Een dieet, nee. Kind is in de groei. Maar het is een gerichte vraag, dus wel aandacht voor de reden van de vraag en samen kijken naar wat er mogelijk is, zonder dat groei in gevaar komt. Vaak kunnen er dingen geschrapt worden of een betere verdeling plannen van het voedsel. Plus kijk of kind iets aan sport wil doen. Zwemmen, Lopen, fietsen.

Ja dat mag. Een afvaldieet mag niet, tenzij het kind te dik is. Een gezond dieet mag wel. Een gluten/noten/lactose vrij dieet mag ook. Denk wat jou het beste lijkt zodat het geen anorexia kind word. Met een gezond dieet kan ze ook iets afvallen maar niet meer dan dat ze eigenlijk zou moeten wegen.

Ja hoor. Als jij het kind kan sturen in wat wel en niet gezond is om te eten is dat prima. Dus geen: McD, Burger King en patat 4 keer per week, en wel verse groente, fruit en lekker brood. Als je dat aan kan leren omdat het kind zelf zich zorgen maakt over het figuur, dan ben je m.i. goed bezig. Als je het over 'lijnen' hebt, oftewel: Een dieet bestaande uit te weinig calorien om van te groeien, dan is dat natuurlijk een ander verhaal.

Als het kind absoluut te dik is en een ongezonde eet/leefstijl heeft, mag je het zelfs ONgevraagd voedingsadviezen (dieet vind ik een te groot woord en ook niet verantwoord) geven, alsmede tips om te bewegen. Is het kind overduidelijk niet te dik, dan zou het echt misdadig zijn. Je geeft het ook geen drugs ofzo als het daar om vraagt, als je weet dat het dat jonge lichaam kan slopen.

jazeker mag dat. Als het kind te dik is zou ik zeggen, "het moet" Doe dit in overleg met een dieetist. Regel zo snel mogelijk een afspraak. Dat kan via de huisarts. Suc6

Mijn kind volgt het Pelser dieet. Het komt er eigenlijk op neer dat hij minder suikers en toegevoegde stoffen binnen krijgt. Wel een intensief dieet, je moet het als ouder ook willen. Je kan geen KFC zitten eten als hij sperziebonen moet eten.

Alleen als ouder mag u uw eigen kind voorstellen een ander voedingspatroon te volgen. Het liefst in overleg met een dietist(e) Streef geen geitenwollensokken oplossingen na, maar gebruik het gezonde verstand.

Een afvaldieet niet, daar is een kind van 12 jaar nog te jong voor omdat het kind nog in de groei is. Maar je kan het de eetgewoonte aanpassen of veranderen, dat scheelt al vaak een hoop.

Ga niet op eigen houtje een dieet samenstellen. daar zijn diëtisten voor, die weten precies wat ze doen. Vind je zelf dat het nodig is, ga dan met haar naar een diëtiste. Dan heeft het kind toch het gevoel dat ze serieus genomen wordt. Vind je zelf dat het nergens voor nodig is, zeg dan dat je met een diëtiste hebt gesproken en geef haar/hem dan een verantwoorde leefregel: vezels in de vorm van volkorenprodukten, fruit, groenten, zuivel en minder schadelijke stoffen zoals frisdrank, snoep, snacks etc. Je voelt zelf wel aan hoeveel goed of verkeerd is. Oh ja ; de diëtiste heeft natuurlijk ook gezegd dat meer bewegen erbij hoort! ( mocht ze veel computeren ofzo) ;)

De ene zegt nee, de ander zegt ja en je bent nog geen stap verder. Neem geen enkel risico met een kind en zeker omdat dit kind op de vooravond staat van de groeispurt en dan kan verkeerd voedsel levenslange gevolgen te weeg brengen. Dus stel je vraag niet hier, maar ga naar de professionals. Die kan je vinden via je huisarts. Ga niet zelf zitten experimenteren via een site met onbekende mensen die er geen verstand van hebben.

Helaas vertel je niet wat voor dieet. Velen lezen bij "dieet" weinig eten om af te vallen. In die leeftijd lijkt me dat weinig zinvol, maar via de huisarts een dietist raadplegen lijkt me wel raadzaam. Gaat het om een vegetarisch dieet, dan kan dat op zich prima, als de rest van de familie dat kan ondersteunen. Wel (of anders) zal het kind moeten snappen dat het in een gezin samenleeft, en tot het 18 jaar oud is, zich dient te houden aan de opgelegde leefregels van de ouders.

nee, dat is niet gezond je kan ze wel een boekje van voedingscentrum aan bieden.

Dat zou ik echt NIET doen. Een dieet is zwaarder dan mensen denken. Een kind van die leeftijd is nog in de groei, en helemaal richting de puberteit moet een kind goed eten. Je kan wel bijv. frisdrank, en alle ongezonde tussendoortjes laten vervangen door water, fruit etc. Maar een dieet is het drastisch korten van calorieën en dat is echt op die leeftijd not done.

als het kind overgewicht heeft lijkt mij van wel, laat het gewoon meer sporten en let op zoete drankjes en snoep :) is toch nooit wat mis mee?

dieten zijn er in vele vormen. een dieet is eigenlijk stijl van eten dus je kan een vetvrij dieet of juist een gezond dieet. Een dieet met veel groeten kan ervoor zorgen dat je afvalt maar is ook heel gezond.

Een kind van 12 is wijs genoeg om rekening mee te houden als het invloed op de eigen voeding wil hebben. Maar hou er rekening mee dat afvallen doorgaans niet gezond is voor kinderen met overgewicht. Het streven moet zijn om een kind naar een gezond gewicht te laten toegroeien, tenzij het echt buitenproportioneel te zwaar is. Over een kind met een normaal of te laag gewicht hoeven we het toch hopelijk niet te hebben?

zolang een kind in de groei is, is het niet raadzaam hem/haar een dieet aan te bieden...

alleen als het ook echt nodig is, als het heel dun is of heel licht, zou ik het niet doen, ook niet als het er zelf om vraagt! maar anders zou ik het aan een diëtiste vragen!

het is te zien als het echt heel zwaarlijvig is of niet. als het echt zo is dan zo ik zegen. geen snoepjes meer maar fruit. alleen maar water drinken. en maar 1 bord eten. vb s morgens 2 boterhammen met hesp of kaas met een glas water s middags 1 vol bord eten met groenten pataten en vlees en s avonds ook een 1 bord vol met groenten pataten vlees en als tussen doortje een appel ofzo als ze dit een jaar of 6 maanden blijft volhouden zie je het resultaat. Toegevoegd na 1 minuut: plus iedere dag een beetje sport :) succes :)

Alleen als jij zelf het dieet samenstelt. Het kind mag wel optische dingen noemen.Als het graagaardappelen eet ,moet je er geen puree van maken.Dat geld ook voor de andere etenswaar.Het kind vind het dan fijn als het ook op het bord zichtbaar is . Voor de goede orde : alle vormen van smaak worden beinvloed door gewenning.

Ik zou samen met het kind bekijken waar de behoefte ligt. Is er sprake van ernstig overgewicht dan raad ik je aan om dit via de huisarts of een dietiste te laten verlopen. Wanneer het alleen om aanpassen van de voeding gaat, minder snoep etc. kan je dat makkelijk zelf doen.

alleen als het kind overgewicht heeft

als het kind erom vraag zal er geen medische reden zijn (dan zou de dokter het adviseren) het is waarschijnlijk dat het kind zich te zwaar voelt in dit geval. simpel nee verkopen is naar het kind toe niet echt meelevend, maar om aan grillen toe te geven is ook weer niet verstandig. is het kind idd zwaar kijk dan samen naar het eetpatroon. laat het kind voor een week opschrijven wat het eet en hoeveel het beweegt (fietsen van en naar school bv, maar ook sporten) zo kan je kijken wat er anders en beter kan. vervang een boterham voor een andere vezelrijke variant, een extra stuk fruit tussendoor, wat vaker mager vlees bij de maaltijd, 1 keer in de week vis, wat extra rauwkost bij de maaltijd, een schaaltje magere (vruchten) yoghurt als tussendoortje...... er zijn heel veel aanpassingen/veranderingen te bedenken. als je dit ook nog eens opschrijft kom jij aan de wens van een 'dieet' tegemoet, maar ben je gewoon bezig met veranderingen aanbrengen (gezonder/verantwoord eten) het is maar net welke naam je hieraan wil geven natuurlijk. ouder blij (geen dwangmatig streng dieet), en kind blij (het is toch een 'dieet'!) zonder het af te schepen met 'je bent nog in de groei' of 'een dieet is slecht op je leeftijd' succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100