hoe kun je het beste over sociale faalangst komen?

Ik snap dat je er nooit 100% overheen kan komen maar ik zou graag wat tips willen hebben hoe ik er het beste mee kan omgaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het ook, en sinds ik er geen aandacht meer voor mezelf aan besteed gaat het aleen maar beter! (leeftijd speelt ook wel mee). accepteer dat je niet de spontaanste bent (die je wel wil zijn), en bedenk jezelf dat ieder mens weer anders is en er heus wel mensen zijn die jou nemen zoals je bent. behulpzaam en betrouwbaarheid is belangrijker dan spontaniteit en initiatieven nemen. stop je onzekerheid weg, want je bent niks minder dan een ander! makkelijk gezegd natuurlijk, maar ik weet hoe het is. succes!

Met therapie. Bijv. cognitieve gedragstherapie

Met kleine stapjes steeds weer iets meer de confrontatie met de wereld aangaan..

Wellicht kan een medicijn je ook helpen, zoals een antidepressiva. Die kunnen ook werken tegen angst. Werkt bij mij erg goed.

Sommige vragen kun je aan iedereen stellen heb een soort setje vragen in je hoofd zodat je altijd een verhaaltje kan opbouwen met iemand ben je eenmaal in een goedlopend gesprek dan gaat het later vanzelf en krijg je ook steeds meer zelfvertrouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100