Heb jij wel eens iets onder dwang moeten doen?

Natuurlijk een heel persoonlijke vraag. Ik hoef geen gedetailleerde omschrijving van wat je dan moest doen, maar meer hoe je er mee omgegaan bent. Ook achteraf.

Onder dwang van anderen dus.

Werk telt niet mee.. tenzij...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moeten wij vrijwel ons hele leven niet veel onder dwang doen? Als kind moet je eten ook al lust je het niet. Je moet naar school of je wil of niet. Je moet van je ouders naar de kerk. Je moet naar werk zoeken. Je moet naar je baas luisteren. Je moet aan je gezin denken. enz. enz. Bijna ons hele leven moeten wij ons aan de regeltjes houden en onder flinke dwang. Voor velen gaat dat moeten nog veel verder. Door invloed van anderen moeten ze dingen doen geheel tegen hun principe in, tegen hun geloof in, tegen hun normen en waarden in. Ze worden misbruikt door hun omgeving, door hun zogenaamde goede vrienden, soms door colega's, door zo maar iemand. En dat slaat wonden die moeilijk genezen. Littekens die nooit helemaal verdwijnen. Zulken dingen zijn mensontwaardig. Ik heb erg te doen met deze slachtofffers. En er zijn er zo velen.

Ja... ik heb er helaas ervaringen mee en het maakt je heel klein en onzeker. Erg boos achteraf, en dan moet je het een plekje gaan geven.

Ja, meewerken aan een verhoor... Overgeven... Niets anders dan overgeven aan dat wat is...

jee gewaagd zeg. pff ik zeg in dit geval alleen maar ja.

Ik heb kapitalen aan de familie moeten geven en dit was min, of meer bedoeld als lening. Maar op het moment dat je dan eens zelf zonder geld zit en er om vraagt is het er ineens niet meer...

ja een bekeuring betalen. Hoe ik daar mee omga? als ik kansloos ben in bezwaar dan betaal ik. Verder is ALLES wat je wel of niet doet een keuze van jezelf!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100