Ik las in de krant vanochtend een stukje over iemand die zijn eigen arm geamputeerd had. Een beetj vieze vraag, maar hoe kom je dan door het bot heen?

Ik vind het sowieso al knap dat zo'n persoon zoveel wilskracht heeft om dat te doen, maar hoe kun je met een zakmesje je bot doorsnijden? Dat kan toch niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even googelen op 'eigen arm amputeren' levert al een paar leuke artikeltjes op uit de Telegraaf. In het eerste geval een junk die het met een mes probeerde. Niet erg succesvol, want inderdaad, hoe kom je door het bot heen? In het tweede geval iemand die beklemd was geraakt en niet meer weg kon. Hij heeft met een electriciteitskabel en een zaag zijn arm afgezaagd. Dat leek mij inderdaad de enige optie, een zaag. Een bot is nu eenmaal te hard en dik om het met een mes te doen. Maar toen vond ik het derde artikel, door de zoekactie uit te breiden met het woord 'zakmes'. Er is schijnbaar een bergbeklimmer geweest die vastzat onder een rotsblok en met zijn zakmes zijn arm heeft geamputeerd (derde bron). In het artikel lees ik dat hij het bij de elleboog heeft gedaan. Dat is natuurlijk een slimme oplossing. De botten van je boven en onderarm zitten vast met pezen en spieren. Door met je zakmes precies tussen beide botten alles door te snijden wat ze aan elkaar houdt is het blijkbaar dus mogelijk om je onderarm zelf te amputeren, ook zonder een zaag, maar met een zakmes. But kids, don't try this at home!

Bronnen:
http://www.gva.be/Archief/guid/alpinist-am...
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1817441...
http://www.telegraaf.nl/buitenland/6965880...

Ik heb het artikel niet gelezen, maar misschien heeft die persoon een 'hulpmiddel' gebruikt....? Ik ken iemand die z'n arm bijna kwijt was door een klem te zitten tussen open vrachtwagendeur en muur... Dus misschien heeft die persoon uit artikel dat ook wel op zo'n manier gedaan? Toegevoegd na 1 minuut: Bij die persoon die ken ging het dus om een ongeluk, he. Het woordje 'een' voor klem moet 'eens' zijn.

Zelf een ledemaat amputeren brengt vanzelfsprekend zoveel fysieke als mentale pijn met zich mee dat dit als haast onmogelijk wordt geacht. Ik vermoed dan ook dat deze persoon heel veel wilskracht gehad heeft en\of veel waarschijnlijker, inderdaad hulpmioddelen gebruikt heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100