Een vriend van mij laat de hele dag scheten. Klopt het als je de hele dag scheten laat dat je op een gegeven moment geen controle meer hebt?

Volgens mij is het een gewenning. Klopt het dat wanneer je gewend bent (bijvoorbeeld omdat je buiten werkt) je de hele dag scheten laat dat je de controle een beetje kwijtraakt. Je kunt dan niet meer stoppen omdat je darmen eraan gewend zijn geraakt? Volgens mij is het namelijk een ordinaire gewoonte waar je best van af kunt mits je er permanent mee stopt. Want overdag scheten laten en s'avonds niet kan volgens mij niet. Hoe zit dit?

Toegevoegd na 2 dagen:
Nog even als aanvulling; toen hij namelijk een nieuwe vriendin kreeg moest hij zijn scheten natuurlijk inhouden. Hij kreeg daar toen buikpijn van. Uiteindelijk heeft hij dat slechts 2 weken volgehouden en dan ook weer zichzelf werd. Toch gewenning van de darmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het inderdaad een behoorlijk ordinaire gewoonte, waar je best vanaf kunt als je dat tenminste wílt. Er zijn ziektes te bedenken waardoor je er geen controle over hebt, maar ik ga ervan uit dat je vriend een dergelijke ziekte niet heeft. Behalve ordinair vind ik het respectloos tegenover je vrienden om de hele dag schteten te laten. Je mag hem daar dus best op aanspreken. (Ik heb, btw, ooit samengewoond met een vriend die het normaal vond om te gaan zitten poepen met de wc-deur open. Ook respectloos en platvloers. Hoef je vast niet uit te leggen waarom we niet meer samen zijn...)

In mijn optiek niet nee, het went wel, maar evengoed hoef je het niet te doen als je het niet wilt doen of als de situatie het niet toe laat.(begrafenissen bijvoorbeeld) Ik ben de controle nog niet kwijt in elk geval, en ook ik laat toch meer dan regelmatig een scheetje.;-) het is wel zo dat je als je ouder wordt meer controle kwijtraakt dwz dat mensen op leeftijd vaker een scheetje laten gaan zonder dat ze het eigenlijk willen Toegevoegd na 9 minuten: Antwoord op je reactie : Nee hoor, ouderdom komt nou eenmaal met gebreken... Een van die gebreken is minder controle over de spieren,waaronder de sluitspier waardoor het gas gewoon (hoorbaar) ontsnapt als het bij de anus komt. Jongere mensen kunnen het nog inhouden of gecontroleerd laten ontsnappen. mensen laten zowiezo bewust of onbewust zo’n 14-25 winden per dag. In totaal ontsnapt er dan 0,5-2 liter gas. Dus ook onbewust worden er een zooitje winden gelaten... Heb nog een pagina met een zooi info over winden en winderigheid.Overmatige winderigheid kan namelijk een hoop oorzaken hebben.Voeding is er een van. Misschien herkent jouw vriend er een of meerdere van en kan het opgelost worden. http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1889/winderigheid

Nou, het lijkt me in dit geval gewoon gemakzucht. Laat maar waaien.....letterlijk zelfs.... Mensen die met hem omgaan zullen zich hier aan ergeren. het kan je een keer overkomen, zo'n onverwachte glipper, maar het overtreedt alle fatsoensnormen. De eerstvolgende keer dat het weer wappert meld je hem dat dit de laatste keer in jouw gezelschap is geweest. Als hij niet meer respect kan opbrengen dan heb je geen behoefte meer aan zijn gezelschap. Je kunt je met zo iemand ook nergens vertonen want daar wil je niet naast staan...

Ik denk eerlijk gezegd niet dat je de controle daarover zomaar kunt kwijtraken. Wat die tijden betreft, ik heb het een paar maanden terug gehad dat ik in de avond veel moest laten (deed dit heel discreet) trouwens 's nachts ook maar overdag had ik daar helemaal geen last van, dus het kan wel.

ja, ik spreek uit ervaring na 5 dagen braadworsten eten in tirol

Alle spieren moet je oefenen, maar het lijkt me sterk dat er als je je sluitspier "open laat staan" er alleen gas vrijkomt. Heeft m.i. niet met de darmen te maken, die maken het maar laten het niet ontsnappen. Is trouwens ook slecht voor de ozonlaag door het hoge gehalte aan methaangas (tenzij je het gas gecontroleerd verbrandt, het zogenaamde affakkelen, zoals bij voorbeeld in Pernis bij olieraffinaderijen). NB Om overdreven kritiek en hangende duimpjes te voorkomen: Het laatste is als een grapje bedoeld

Je kunt beter andersom denken: hij traint die kringspier de godganse dag, dus hij heeft misschien juist méér beheersing over zijn kringspier dan gemiddeld (hoewel de meeste mensen hun kringspier aardig goed beheersen). Als hij de hele dag scheten laat, dan is dat omdat hij dat zo wil doen. Maar bedenk wel: dat gas dat ie ervoor nodig heeft, komt ergens vandaan en moet er wel uit. Het zou collega-vriendelijker zijn als ie dat elders doet, maar als je gassig bent kun je ook niet zomaar geen winden laten. Misschien moet je hem eens adviseren anders te gaan eten ;-)

Ik heb gehoord dat iedereen zo'n 15 scheten/windjes per dag laat, bewust en onbewust (was een serieus programma). Dat is gewoon de werking van je metabolisme. Maar in dit geval denk ik dat diegene misschien teveel troep qua vettigheid eet. Vergelijk het een beetje als koolzuurhoudende drank (cola) drinken waar je ook veel van kan boeren. Ik weet het niet hoe het allemaal precies werkt van binnen en misschien is een bezoek aan de huisarts een idee mits hij er wat aan wilt doen. Wie wil er überhaupt 'gewend raken' aan scheten laten? Misschien vind diegene het zelf niet erg, maar het kan sociaal ook nog eens afstoten. Suc6!

Nee dit is onzin. Scheten komen doordat je teveel aan gas in je darmen hebt, en deze zijn ontstaan door o.a. de bacterien. Het kan niet dat je je controle over je sluitspier kwijtraakt door scheten te laten. Het ligt vooral aan je dagelijkse voeding waardoor je meer of minder scheten moet laten.

ik heb last van mijn darmen en gebruik forlax ik laat daardoor veel meer scheetjes en kan hier niets aan doen ik kan ze niet tegen houden

Nee, de controle erover raak je niet zomaar kwijt. Waarschijnlijk interesseert het hem niet of er anderen bij zijn, maar het kan ook zijn dat hij gewoon denkt dat hij lollig is. Als het jou stoort moet je hem gewoon vragen of hij, althans in jouw bijzijn, ermee wil stoppen of even naar het toilet wil gaan. Als hij niet luistert heeft hij er duidelijk schijt aan (om in deze termen te blijven) en zou je je kunnen afvragen of je nog in het gezelschap van zo'n vriend wilt verkeren.

Flatulentie kan wijzen op een storing in het darmstelsel, maar kan evengoed gewoontevorming zijn waarbij men zijn omgeving niet in rekening brengt.

Woon je samen met hem? Kook je voor hem? Misschien reageert hij anders op voedsel dan jij doet. Het is overigens beter een scheet te 'laten' dan hem in te houden, dat kan buik- of darmpijn geven. Ik ken iemand die er trots op was nooit scheten te laten maar de persoon bleek darmkanker te hebben er was geen activiteit meer in de darm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100