Kanker door orale sex?

Ik hoorde gisteren dat men ook kanker kan krijgen door orale sex.Een man had zijn vriendin waar hij al verschillende jaren mee samenwoont oraal bevredigd,en nu "mondkanker" heeft.Deze 2 personen zijn monogaam.Zoals ik gehoord hebt kan alleen een man dit soort kanker te krijgen.Klopt dit,en zo ja,waarom alleen mannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de conclusie van een recent Brits onderzoek van de Johns Hopkins University. Orale seks kan besmetting met HPV veroorzaken. Dat kan bij zowel mannen als bij vrouwen. Onderzoek naar HPV en besmetting via orale seks is geen broodje aap. Je krijgt geen kanker van orale seks maar een besmetting met een virus kan op deze manier worden overgedragen (ander voorbeeld is Herpes). Het HPV kan keelkanker veroorzaken. HPV is in het nieuws (geweest) omdat er vaccinatieprogramma’s zijn om vrouwen in te enten om te voorkomen dat ze besmet kunnen worden met HPV. In dit geval veroorzaakt HPV baarmoederhalskanker. Toegevoegd na 4 minuten: Verder kunnen dit soort virussen zowel mannen als vrouwen besmetten. Toegevoegd na 6 minuten: Tot slot wil ik nog wel benadrukken dat zeer veel mensen besmet worden met het HPV virus, maar dat bij weinigen dit ook echt kwaad kan. Veel mensen hebben er geen last van en merken er ook niets van. Meer info over HPV: http://nl.wikipedia.org/wiki/Humaan_papillomavirus Toegevoegd na 7 minuten: Meer video over dit ondewerp (zie laatste zoeklink google)

Bronnen:
http://medischcontact.artsennet.nl/blad/Ti...
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=HPV%20...
http://www.hopkinsmedicine.org/news/public...
http://www.newscientist.com/article/dn1181...
http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/3668...
http://www.youtube.com/watch?v=XZF2VS7uDsE

Onzin mondkanker komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en heeft niet smet orale sex te maken.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Aan de ene kant is het een broodje aap en aan de andere kant weer niet. Orale sex is geen noodzakelijke en ook geen voldoende voorwaarde voor 'mondkanker'. Iedereen is besmet , maar jouw immuunsysteem is voldoende uitgerust om die besmetting te onderdrukken. Als jouw immuunsysteem is verzwakt, dat breek de besmetting door. Bij mij brak die besmetting in alle hevigheid door tijdens mij chemokuur. Men met HIV krijgen het ook vaak. Stel - uiterst theoretisch - dat je nooit besmet bent geweest, dan zou je door orale sex besmet kunnen worden, maar ook door zoenen of van iemands vork eten. Ik zeg 'uiterst theoretisch', omdat nagenoeg iedereen die niet in een bubble leeft besmet is. Toegevoegd na 2 minuten: Men met HIV krijgen... moet zijn Mensen met HIV krijgen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100