Ik de laatste tijd vaak weer kortademig. Heeft iemand enig idee wat ik hieraan kan doen?

Ik heb dit een half jaar geleden al bij mijn huisarts aangegeven en ben toen doorgestuurd naar de GGD. Daar heb ik onderzoek laten doen en pilletjes gekregen. Dit hielp echter weinig. Nu heb ik er de laatste tijd weer last van. Ik rook niet, ik sport maar heb wel vrienden die roken. Ik heb een kat in huis maar ik heb er niet altijd last van. Verder heb ik geen huisdieren. Ik ben 20 jaar. Het is namelijk niet toegestaan gelijk een inhalator te krijgen hiervoor. Heeft iemand enig idee?

Als ik voel dat ik kortademig word moet ik 'lucht bijhappen'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je toch allergisch bent voor de poes. Je zou een allergietest kunnen laten doen via je huisarts. Verder moet je eens even in je familie rondkijken of e mensen zijn met Astma, Chronische bronchitis o.i.d. Dit wil nog wel eens in de genen zitten.

Belangrijkste oorzaken van kortademigheid: aandoeningen van de luchtwegen en longen problemen aan het hart ziekten van het strottenhoofd of de stembanden Lees meer hierover: http://www.frieselongartsen.nl/ziektebeelden/Kortademigheid%2F+benauwdheid.html Ik zou me opnieuw laten doorsturen naar een specialist als ik jou was. Zeg tegen je huisarts dat die pilletjes die je destijds hebt gehad niet afdoende werkten. Het kan van alles zijn wat je mankeert.

Kort door de bocht zegt mijn longarts "Als een inhalator helpt, dan heb je hetgeen een inhalator voor bedoeld is."(astma of COPD). Bij ons in de Vinexbuurt zie je veel inhalatoren over de toonbank gaan bij de apotheek, vooral ook voor kinderen. Ik vroeg aan de huisarts hoe dat kwam. Die zei dat door de zwaar geïsoleerde huizen er steeds meer mensen met longklachten komen. Kortom, ik vind het vreemd dat inhalatoren "niet toegestaan"zijn. Vraag om een longfoto of beter nog een longfunctieonderzoek.

gewoon door laten verwijzen door je huisarts na de longarts

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100