Hoe krijg ik tabakslucht/rooklucht uit een matrasje?

Het matrasje is bekleed door mijn moeder maar die rookt flink. Na een paar weken daar gestaan te hebben stinkt het dus behoorlijk naar tabak/rook.
Lijkt me niet prettig voor het kleintje dat straks in het wiegje komt te liggen, dus het moet er uit.
Het heeft al uren gelucht buiten, maar dat hielp niet.
Ik wil overigens geen nieuw matrasje kopen als het niet echt noodzakelijk is, het is namelijk speciaal op maat gemaakt voor de wieg.
Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spuit de buitenzijde van de matras met water in m.b.v. een plantenspuit en laat het buiten drogen als de zon vol schijnt, het hard waait en de temperatuur boven de 20 gr C is. Daarna laten controleren door een niet roker met fijne neus. Je kunt ook je moeder verantwoordelijk stellen voor deze daad en haar om een nieuwe matras vragen, die jij natuurlijk koopt, anders stinkt ie weer!

Je verwijdert rooklucht uit een matras door er Febreze ( een textielverfrisser) op te sprayen. Werkt erg goed, zelfs de hardnekkigste geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

met oust spray...haalt tabaksgeuren direct weg.. Toegevoegd na 16 minuten: Oust Aerosol Garden Fresh is een revolutie in luchtverfrissings land. Oust verwijdert slechte geuren, in plaats van ze te maskeren en is zeer effectief tegen geuren van dieren, toiletten, tabak en muffe kamers. Na gebruik van de Oust Aerosol wordt uw huis gevuld met zuivere en frisse lucht..

Bronnen:
http://www.drogisterij.net/diversen-schoon...

als het weer gaat vriezen: zet het buiten in de schuur, in plastic. bij gebrek aan naturel vrieskou: vraag of je het -in plastic verpakt- een paar dagen mag zetten in de koeling van de buurt-slager. kou is heel goed om luchtjes te verwijderen. succes.

Als je matras niet meer fris ruikt, bestrooi het maar met een laag fijne soda. Laat het een paar uur intrekken en de soda neemt de vieze luchtjes en het vocht op. Daarna de soda opzuigen met de stofzuiger en het matras is weer lekker fris.

Bronnen:
http://www.schoonmaak-tips.com/tmp/index.p...

Ik zou toch echt moeders duidelijk maken dat jouw kind niet in een wieg kan die naar rook stinkt. En al is de lucht er uit, dan is de rotzooi er nog niet uit. Het kan wel lief zijn dat ze het matrasje heeft bekleed, maar wat is belangrijker: jouw baby in een zuivere omgeving, of jouw moeder? Dus ik zou vragen of ze de bekleding er weer af wil halen en uitwassen en dan een ritssluiting er in zetten. Dan kan die hoes apart gewassen worden. Zo zou ik het sowieso gedaan hebben. En dan nog: als je dit al niet aan je moeder durft / wilt vragen, hoe kun je er dan straks zeker van zijn dat zij niet rookt in de buurt van de baby? Hoe kun je haar dan laten oppassen? Etc. etc. Nee, bepaal zelf jouw grenzen en deel die aan je moeder mee en maak je baby belangrijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100