Een meisje sloeg met dr tas tegen me oog, nu is er een kaal plekje zonder wimpers op me oog groeien ze weer aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja! Als je maar geen ernstige schade aan je ooglid zelf hebt. Wimpers vallen de hele dag uit, en nu dus ff extra -ging het per ongeluk?

Ja, waarschijnlijk wel. Als je geen grote partijen bloed had bij het oog, zijn gewoon de haren uit de haarwortel getrokken, en zullen over een paar dagen de eerste puntjes haar weer door komen.

Het duurt ongeveer 6 weken voordat je wimpers weer helemaal terug zijn. Maar op GV staat daar nog een vraag over, misschien kan je daar kijken voor meer antwoorden.

Ja. "Wimpers volgen dezelfde cyclus als die van het overige lichaamshaar en groeien dus gewoon weer aan."

Bronnen:
http://www.cosmopolitan.nl/2009/03/31/groe...

ja hoor, dat groeit gewoon weer aan. ben zelf eens veel wimpers verloren door een ontstekingkje op m'n ooglid, maar de wimpers kwamen gewoon terug. voor nu zou je een zwart of bruin streepje kunnen trekken, om te camoufleren dat het wat kaal is .

Meestal wel, maar dat kan even duren. Alleen als er littekenweefsel precies op je wimperrand zou zitten, wordt dat moeilijk, maar ik denk dat de kans groter is dat de haren uitgetrokken zijn - dan komen ze gewoon terug.

Ja ze groeien heus wel weer aan, gebeurt dat niet, je kan het laten tatoeëren dus geen probleem. ps dat laatste kan je vergeten want dat hoeft niet ze groeien wel weer aan

Net als hoofdharen groeien ook wimpers weer aan. Alleen veel minder snel. Het duurt ongeveer twee tot drie maanden, voordat er weer een nieuwe wimper is. Wimpers zijn belangrijk omdat zij als een soort sensoren werken, die je ogen waarschuwen voor aankomend vuil. Net als snorharen bij een kat zijn je wimpers erg gevoelig voor bewegingen. Ze hebben snel door wanneer er een vuiltje in de buurt van je oog is. Je wimpers geven dan een seintje aan je oog, zodat je deze dichtknijpt. Zo wordt vuil in je oog voorkomen.

Ze groeien nog wel aan, maak je je daar maar geen zorgen over! Dat mag misschien wel eventjes duren, maar ze groeien wel weer aan.

die groeien wel weer alleen wat was de reden dat ze je sloeg met haar tas?? groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100