Dagdromen doe ik meer dan nachtdromen. Hoe zou dat komen?

Bij dagdromen wordt je soms abrupt tot de werkelijkheid teruggebracht en werkt het ontnuchterend maar even later staar ik weer naar buiten of naar een schilderij of naar helemaal niets. Men zegt dat kinderen vaak dagdromen maar zo jong ben ik nou ook weer niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben het niet met je stelling eens. Je droomt ook 's nachts een aantal keren. Dat kun je je alleen niet herinneren en daarom lijkt het of je niet droomt. Zie bron. Dagdromen zegt iets over het feit dat je op dat moment niet bezig bent met dat waar je mee bezig zou moeten zijn, maar zit te denken aan iets anders. Misschien is er iets dat je erg bezighoudt, iets waar je naar verlangt, iets waar je mee zit? Als je er last van hebt kun je met jezelf afspreken dat je maar een bepaalde (vooraf bepaalde) tijd of periode per dag mag wegdromen en de rest van de dag alert probeert te zijn. Dit vergt wel wat oefening, maar zorgt er uiteindelijk voor dat je meer kunt bezig zijn met wat op dat moment belangrijk is en niet met zaken waar je op dat moment niets aan of mee kan doen.

Bronnen:
http://dromen-duiden.nl/index2.php?option=...

"Nachtdromen verwerken het verleden, dagdromen creëren de toekomst." Misschien zegt dit iets over jou? :)

Als je veel dagdroomt heb je denk ik teveel vrije tijd. Ik doe het zelf ook regelmatig. Sta ik 10 minuten met m'n gezicht naar een muur en laat ik m'n fantasie de vrije loop laten over onbelangrijke dingen uit het verleden of de toekomst.

Je droomt continue. Bij een dagdroom laat je het zelf toe dat je droomt. En 's nachts - als je slaapt - gebeurt het buiten je wil om. Dus het is je eigen keus al heb je dat misschien niet door.

Ik denk dat je meer overdag slaapt als 's nacht?

Dagdromen heeft ontzettend veel nut. Ik ga niet heel het artikel overschrijven daarvoor wil ik je verwijzen naar de Quest juni 2009 het artikel het nut van dagdromen op pagina 100.

Het is van een compleet andere orde, dagdromen en dromen... Dagdromen is meedrijven op de vleugels van je fantasie... een geleide meditatie zou het zelfs kunnen zijn... Dromen is een hulpmiddel dat diep slapen faciliteert...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100