Wat kun je doen tegen felrode littekentjes in je gezicht?

Een paar jaar geleden had ik best last van acné, maar nu blijft het al jaren bij 1 of 2 plekjes op m'n gezicht. Niks ergs. Alleen zijn de littekentjes nooit weggegaan en het lijkt wel alsof ze met de week feller rood worden. Het ziet er niet uit, het lijkt net alsof ik zware acne heb maar de huid is gewoon vlak.

Ik schaam me dood, ik lijk wel 12! Ik heb ook al 2 keer de zwaarste fruitzuurbehandeling gehad van 6 weken, maar dat helpt ook niet. Ik ben teneinde raad, make-up draag ik niet omdat ik daar niet goed tegen kan, maar zonder ziet het er ook niet uit.

Sudocrem heb ik ook al geprobeerd, maar daarvan begon m'n huid wel onrustig te worden en het laatste wat ik kan gebruiken, is er nog een berg nieuwe littekens bij...

Verder heb ik misschien al wel 30 verschillende smeerseltjes en middeltjes gebruikt, inclusief antibiotica (tetracycline) maar dat werkt alleen tegen acne en dat heb ik niet meer. De pil heb ik daar ook lange tijd voor geslikt, zonder resultaat. Ben ik nu mee gestopt trouwens.

Roaccutane (of zo) mag ik niet vanwege mn lever, maar dat lijkt me hier ook niet erg behulpzaam...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heb je met je dermatoloog wel eens over laseren gesproken? in sommige gevallen biedt dit uitkomst, de moeite van het overleggen waard. suc6!

Misschien is een laserbehandeling wat voor je.

Bronnen:
Verwijderen van littekens met de CO2-laser

Heel toevallig dat ik gisteren op tv heb gezien dat daar laserbehandelingen voor zijn. Ik denk dat je via de huisarts door verwezen kan worden. Ik weet niet of het vergoed wordt.

Ik ken het probleem en ik heb er voor gekozen alleen nog maar 100% natuurlijke producten te gebruiken zonder synthetische toevoegingen en......HET HELPT!!! Toen ik besloot alles weg te gooien was mijn acne zo erg dat mijn huid op mijn kin en gedeelte van mijn wangen helemaal open was en er wondvocht uit kwam. Ik ben helemaal weg van alle producten van E-LINE deze zijn te koop bij de tuinen. Ik ben begonnen met de face wash-gel, tonic en dag&nachtgel (is 1 tube voor overdag en 's nachts) Binnen 2 dagen was mijn huid helemaal dicht en waren de pukkeltjes alleen nog maar rode vlekjes. En twee weken daarna was alles weg (ook de oude littekens). Ik gebruik inmiddels ook de scrub- en bodycreme. De middeltjes kosten ongeveer 10 euro per stuk en je doet er erg lang mee. mar

Probeer eens Koninginnegelei (Royal Jelly) Dit is een uitstekend product voor huidherstel. Mijn littekens zijn volledig verdwenen door Royal Jelly. Mocht dit niet helpen, dan kun je altijd nog overwegen om een laserbehandeling te laten doen.

Ga naar ZBC Multicare in Hilversum. Mijn ervaring is dat je daarnaar toe moet gaan én moet stoppen met kaas, melk etc.

Bronnen:
http://www.zbcmulticare.nl

Dit klinkt al rosacea: Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiectasieen) staat bekend als couperose. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft. Op deze website staat nog veel meer informatie over de aandoening en mogelijke behandelingen: http://www.huidinfo.nl/rosacea1.htm

Bronnen:
www.huidinfo.nl

In eerste instantie zou ik zeker een dermatoloog raadplegen. Aarzel zeker ook niet om een "second opinion" te vragen. Ik zou ook eens even binnen springen bij een Visagiste. Zij werken met producten die niet altijd in de gewone winkel te krijgen zijn. Zij kunnen je misschien verder helpen met make up die je wel kan verdragen. Succes gewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100