als je bultjes hebt bij je vagina wat kan dat zijn?

de dokter had gezegt dat het geen soa was maar wist ook niet precies wat het kon zijn. weet iemand misschien wat het kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zijn het echt bultjes op de oppervlakte, dan kan het een (n principe onschuldig) papilloma-virus zijn (wratjes). Op den duur gaan die weer weg, maar het kan jaren en jaren duren. Ze kunnen zowel binnen de schaamlippen als daarbuiten zitten. Het is niet per se een soa, maar sommige vormen kunnen wel besmettelijk zijn. Zitten de bultjes meer 'er in' als kleine knobbeltjes in je schaamlippen ofzo, dan zijn het vermoedelijk verstopte talgkliertjes. Vooral als je scheert kun je daar last van hebben. Die gaan zeker vanzelf weer over, al kunnen ze wel zo groot worden als een knikker en goed pijnlijk zijn.

Als de dokter het niet weet, denk ik niet dat wij het beter weten. Wel dacht ik meteen aan bultjes van het scheren ofzo?

Ik weet niet of je jezelf daar scheert, maar als je dat doet kunnen daar ook rode bultjes van komen. Dat is dan een soort irritatie van de huid. Alleen het lijkt mij dat de dokter dat ook moet weten.

je zou je dokter kunnen vragen je door te sturen naar een ziekenhuis, waar ze middels een biop kunnen uitzoeken wat het wel is... vanaf hier is moeilijk te zeggen wat het is...

misschien zijn het dan wel hele kleine vetbultjes.

Is de huid rood waar die bultjes op zitten en zitten er dan buiten de roodheid ook nog bultjes(eilandjes voor de kust) dan zou het ook een schimmel kunnen zijn als dit het geval is dan is het makelijk op te lossen door een dactakort vaginaal tablet. Of door een bactreie dan zou je kortdurend een hydrocortisoncreme van 1% kunnen gebruiken (niet te lang dit is een hormoonzalf) dan krijg je weer andere bijwerkingen Maar ja ik heb het niet gezien, dus je een goed advies geven kan ik niet al heb ik al veel van dat soort bultje ed op de vagina heb gezien dit is puur vanuit je omschrijving, het beste als je het niet vertrouwd is en blijft toch een verwijzing naar dermatoloog of gynacoloog vragen aan je huisarts. suc6 ermee!

Heb ik ook wel eens gehad. Schrok me rot en toch maar naar de dokter gegaan. Het bleek inderdaad geen soa maar een irritatie. Ik kreeg wel iets daarvoor, wat ik met een watje erop moest smeren. Maar ik ben kwijt wat het was. Je zou even terug kunnen bellen als het na een week niet over is en vragen voor een medicatie.. Bij mij kwam het van het scheren. Het is overgegaan en nooit geen last meer gehad.

het kan zijn dat je zuurgraad niet op pijl is waardoor je irritatie krijgt het beste is om een kweek te laten nemen zodat ze dit even kunnen nagaan

Als je er last van hebt, vraag om een doorverwijzing. Het is belachelijk dat je dokter je gewoon naar huis laat gaan zonder je hulpvraag te beantwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100