Wat is de reden dat zoveel mensen vragen stellen over de verwachte lengte van hun kind?

Ik heb al een aantal keren vragen langs zien komen over de verwachte lengte van een kind. Waarom willen mensen dat zo graag weten? Ik snap wel dat je het niet fijn zou vinden als je kind maar 1.20 meter werd, of 2.40. Maar als het binnen het normale valt, waarom dan toch willen weten? Ook met de wetenschap dat je het niet echt kúnt voorspellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een van de kinderen werd op zijn derde jaar bij het consultatiebureau gezegd: hij wordt ongeveer 1.92. Dat moet je dan nog zien als je zo'n peuter aan je hand hebt. Maar het klopt. Bij een normaal groeiproces kun je op die leeftijd al vooruitkijken. Neem de lengte van de moeder en de vader en dan het gemiddelde. Tel daar 11 cm bij voor een jongen en trek er 5 centimeter af voor een meisje, is mij verteld. Ik denk dat ouders gewoon nieuwsgierig zijn.

Omdat ze zich zorgen maken, als ouder wil je het aller best voor je kind. Als je kind heel klein/groot is wil je weten of dit gezond is, of het een ziekte kan zijn. Dan ben je gerust gesteld.

Van mijn huisarts heb ik ooit gehoord dat je je kind op de tweede verjaardag moet opmeten en er een meter bij op moet tellen. Dat wordt (met 95% zekerheid) de lengte van je kind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100