Wat is de beste opleiding tot homeopaat?

Ik zit nu in het laatste jaar van het vwo en ben op zoek naar een vervolgstudie/opleiding. Nu ben ik wel geinteresseerd in de opleiding tot homeopaat. Maar wat is de beste opleiding(voltijd) voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk: Eerst een reguliere artsen studie en dan de homeopaat opleiding. Dat geeft je de mogelijkheid om ook te vergelijken en te beoordelen wanneer de allopathie beter werkt en wanneer de homeopathie zinvol is. ps 1 van mijn schoolvrienden heeft deze combinatie opleiding.

Omdat iemand het moet zeggen: Houdt er rekening mee dat homeopathie gebaseerd is op onbewezen principes. Niet alleen dat, het is in directe tegenspraak met scheikunde, wat wél aantoonbare resultaten boekt. Een van de dingen die bijvoorbeeld beweerd worden, is het idee dat een stof in potentie verhoogt wanneer je het vaker verdund. Hierdoor wordt de "werkende stof" vaak zo vaak verdund dat er niet eens meer één molecuul van deze stof in het "medicijn" zit. Dit zou gebaseerd zijn op een "geheugen" van water, wat alleen in een handvol zeer dubieuze onderzoeken zou zijn aangetoond, terwijl het onder strak gecontroleerde omstandigheden keer op keer onjuist is gebleken. Bovendien wordt er niet een methode aangegeven waardoor de "werkende stof" wel onthouden wordt, maar al het andere dat in contact is geweest met het water (het zit tenslotte al miljarden jaren op deze planeet voordat het in zo'n flesje wordt gestopt) níet wordt meegenomen. Vandaar dat in de video hieronder mensen er gerust OD's van kunnen nemen, zonder gevolgen - het is gewoon water. Niets mis mee, het lest de dorst, ongezond is het niet, maar daadwerkelijk helpen doet het ook niet. Of de link hieronder, waarin Randi een OD neemt van homeopathisch slaapmiddel, zonder gevolgen. Als er in een reguliere opleiding geneeskunde wordt gesproken over placebo's, kun je hier alle daadwerkelijk relevante informatie over homeopathie ook halen, daar homeopathie niet meer is dan een placebo.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Ic1L2xlL8cE
http://www.youtube.com/watch?v=xd7IUJv_Fvw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100