Waar `ben` je als je onder narcose bent?

Heb het zelf nooit meegemaakt maar vind het zo`n raar idee dat ze gewoon in je kunnen snijden, ledematen eraf kunnen halen, je hersenen induiken noem maar op, zonder dat je het beseft. Waar is je werkelijke `jij` als je lichaam op die tafel ligt en niks meer hoort en voelt. Volgens mij kan je geest\ziel niet onder narcose gebracht worden maar......waar is die dan op dat moment? En hoe weet die dan wanneer het weer okee is om terug te keren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bewustzijn en je karakter (dat is dat wat jij "geest" of "ziel" noemt) is een product van het hersenen. En van het lichaam, want daar is een sterk verband tussen. Maar toch vooral van de hersenen. Bewustzijn is de kern. Zonder dat "ben" je niet. Zonder bewustzijn kun je niet echt zeggen dat je "karakter" er is. Narcose haalt het bewustzijn weg. Net als slaap. "Narco" betekent niet voor niets "slaap". Als de narcose uitgewerkt raakt, komen de processen weer op gang die je bewustzijn geven. Net als bij het ontwaken uit een normale slaap.

hele goede vraag... +1 Narcose is diepe slaap... Niet meer en niet minder dan dat... Als het lichaam weer wakker is dan mag de chauffeur weer terug... Dan komt de ervaring weer... dus onder narcose en in diepe slaap is er geen ik, geen wereld en geen ervaring, dat is wat je werkelijk bent... De auto lag ergens stationair te draaien, op operatietafel dus... En de chauffeur moest er even uit... door de narcose moet de chauffeur uit je auto, uit je lichaam en dan is er gen ervaring, zodoende kun je alles zonder bezwaar toelaten wat er met het lichaam gebeurt... vandaar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100