Wat is haat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haat is liefde, maar dan de andere kant uit... Net als twee polen van een magneet... Als je liefde beschouwt als aantrekking kin je haat beschouwen als afstoting... Dus twee polen van een verschijnsel... Wat is dan wel het tegenovergestelde van haat? Dat is angst... En angst is dan dus ook het tegenovergestelde van Liefde... Dus liefde/haat en angst zijn tegenovergestelden... Goede vraag, Jinx... Je bent een bron van onschuldige edoch diepzinnige vragen... Gv is blij met jou... :-))

Haat is een gevoel, een emotie. Het is heel moeilijk concreet te maken of te laten zien.

Het lijkt er op dat we elkaars vragen moeten gaan beantwoorden: dat haat ik nou. Toegevoegd op 31-05-2009 23:22:36 Haat is misschien datgene wat je in een ander tegenkomt wat je tegenstaat in jezelf.

Dat is een gevoel van diepe afkeer, tegen personen, dieren of dingen.

Het zijn je hersens die je het signaal geven van dat doet pijn zonder dat het ooit fysieke pijn heeft gedaan. Het gaat meestal om een blokkerend onderwerp dat de persoon in kwestie tegenhoudt. Vaak is het uiten naar het object van de verachting een verzachter en uiteindelijk misschien zelfs wel een laten gaan. Maak van je hart geen moordkuil is in deze het motto.

Haat is de duistere kant van liefde

Haat wordt veroorzaakt door angst. Dat sommige mensen bijvoorbeeld buitenlanders haten komt door angst. Vaak een onterechte angst voor het onbekende. Indien een andere persoon een bedreiging voor je vormt (bijvoorbeeld omdat hij of zij je geliefde kan inpikken) dan haat je die persoon uit angst dat je je geliefde kwijt raakt. Ook als iemand zegt: "Ik haat spinnen!", dan komt dat voort uit angst. Ten slotte, om een beroemde kleine groene filosoof te citeren: "Fear Leads to Anger, Anger Leads to Hate, Hate Leads To Suffering"

Een (sterke) emotie en het tegengestelde van (emotionele) liefde. Een gevoel van afstoting bij mensen of dingen met een neiging tot het kwetsen of vernietigen. Zelfs bij het gevoel van haat/afstoting is er vreemd genoeg altijd een negatieve aantrekking.

haat is een emotie die je voelt/toont als iets of iemand je absoluut niet aan staat. Het schrikt je (meestal) af en je voelt je er niet fijn bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100