hoe kan ik mijn vriendin het gevoel geven, dat ik geen zelfmoord ga plegen?

Ik dacht 2 dagen geleden 2 seconden aan zelfmoord, en toen ik het mijn vriendin vertelde, werd ze bang (en dat snap ik wel)...Ik heb haar al verteld dat ik het nooit zal doen, ik heb het beloofd... maar toch blijft ze teleurgesteld in me, ze is bang dat ik het toch ga doen :'(

Hoe kan ik haar gedachten weer terug brengen, naar normaal en dus zonder zelfmoord van mij in haar hoofd.

Ik durf te wedden, te zweren dat ik dat nooit ga doen.


ps: ik ben dus depressief

Toegevoegd na 3 minuten:
correctie: niet het gevoel geven, gewoon overtuigen dat ik het nooit zal doen. ik heb teveel om voor te leven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die gedachte zal met de tijd wel slijten, als je haar door je houding en daden laar zien dat je het niet van plan bent. Trouwens, als je depressief bent, ga alsjeblieft naar de dokter. Die kunnen je helpen met medicijnen en/of therapie. Zo'n depressie gaat weer over, en je kan het genezingsproces een stuk bespoedigen door hulp te vragen en te krijgen. Schaam je er niet voor, met jou kampen miljoenen mensen met dat probleem. Maar zoek wel hulp. Ik kan het weten, want ik ben een ervaringsdeskundige.

Het is goed om aan haar te laten zien dat je er alles aan wil doen om je weer beter te voelen. Ik kan me voorstellen dat ze zich rot is geschrokken. Het zou waarschijnlijk goed zijn om hulp te zoeken (professioneel) Wees ook open naar haar toe over hoe het met je gaat, ga hier niet over liegen, want dit voelt ze ws toch wel aan en dan gaat ze zich juist zorgen maken. Ga leuke dingen doen samen, en laat zien dat je weer zin in het leven hebt. In eerste instantie zal dit misschien wat geforceerd zijn, maar grote kans dat je ook echt weer zin krijgt in leuke dingen. Als het echt problemen gaat opleveren in jullie relatie dan is het misschien goed om haar te betrekken bij de therapie (soort van relatietherapie) om het vertrouwen weer te herstellen.

Doe wat aan je depressie en ga heel veel leuke dingen doen! Zoek een leuke baan, ga lekker naar een warm land, laat je inspireren door andere culturen. Laat je vriendin zien dat je bruist van de ideeen.

Geef haar informatie over wat een depressie inhoud, en dat die gedacht best vaak voorkomt bij mensen die een depressie hebben. dat speelt zich vaak af door een proces in de hersenen (neurotransmitters etc) Dat je de gedachten had, betekent nog niet dat je er gehoor aan geeft , omdat je dat niet wil. Een gedachte betekent niet dat het realiteit is. Beterschap en sterkte!

Door met haar te praten en te vertellen wat je nu ook verteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100