Wie heeft er tips om uitgerust wakker te worden?

Ik heb ritme ik ga rond elf uur slapen en mijn wekker gaat standaard om 7 uur. Ik eet gezond en ben continue in beweging. (niet sporten wel actief)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De omstandigheden in je vraag lijken prima om uitgerust wakker te worden. Als je matras ook goed bevalt dan zou je eens kunnen overwegen of je niet aan te hoge eisen moet voldoen van jezelf; een mens kan door een opgelegd stramien steeds meer van zichzelf gaan eisen en dat zelfs vanzelfsprekend gaan vinden. Een hogere belasting dan je aankan is echter nooit vanzelfsprekend, integendeel: het is moordend! Zet dingen opnieuw op een rijtje want je hebt maar een leven.

een goed ontbijtje kan je dag fit maken

Je leefstijl en je ritme klinken alsof ze goed zijn. Da's alvast een prima start! Ken je je *natuurlijke* ritme? Voor echte ochtendmensen is het erg laat om "pas" om elf uur naar bed te gaan, en om "pas" om 7 uur te mogen opstaan. Echte avondmensen daarentegen zijn om elf uur nog helemaal wakker en fit; die zouden liever tot 2 uur wakker blijven. Om 7 uur opstaan is voor hen een hel. Misschien ben jij van nature een avondmens. Als dat zo is, zou je kunnen proberen of je twee uur later naar bed kunt gaan, en ook twee uur later op kunt staan. Avondmensen voelen zich dan wél fit. Maar dit ritme moet natuurlijk wel acceptabel zijn voor school, werk of andere plichten. Als dit het niet is, kun je kijken of je wel lekker in je vel zit. "Moet" je niet teveel van jezelf, of denk je dat je veel moet van je omgeving? Doe je wel de dingen die je *wilt* doen? Is je woon- en relationele situatie naar wens? Als er op dergelijke punten iets niet in orde is, leidt dat op den duur tot gevoelens van vermoeidheid, ook als je in je natuurlijke ritme slaapt en voldoende slaapuren krijgt.

Het is al hier en daar gezegd, toch denk ik dat regelmaat erg belangrijk is. Dat vereist wel zelfdiscipline.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100