Stel je hebt een talenknobbel! Waar in het lichaam zit die dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In je linker hersenhelft. Daar ligt bij de meeste mensen het taalcentrum.

Dan zou hij moeten zitten in het Broca gedeelte. Toegevoegd na 46 seconden: Dit gedeelte zit overigens maar aan een kant! Voornamelijk links.. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://z.about.com/f/wiki/e/en/0/03/BrocasAreaSmall.png&imgrefurl=http://www.associatepublisher.com/e/b/br/broca's_area.htm&h=216&w=312&sz=6&tbnid=EwfgZmSJwUZXrM:&tbnh=81&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3Dbroca%2527s%2Barea&zoom=1&q=broca's+area&hl=nl&usg=__yBp88h38azMosseQR8OIqEzW0cY=&sa=X&ei=q5D2TLH1KoahOq654Y8I&ved=0CCgQ9QEwAQ Toegevoegd na 4 minuten: En laten we vooral niet vergeten dat talen ook een ander motoriek vraagt van de hersenen en dat zit in het Wernicke gebied. http://en.wikipedia.org/wiki/Wernicke's_area Toegevoegd na 44 minuten: Een ander motoriek van de hersenen moet natuurlijk een ander motoriek van de tong, keel en stembanden zijn;)

In je hersenen! De gebieden die over talen gaan of de verbinding tussen die gebieden zijn beter ontwikkeld. Maar een letterlijke knobbel is het niet.

Bij de meeste mensen met een talenknobbel ziet die naast de wiskundedeuk.

Dat is geen letterlijk stukje ergens van je lichaam maar een bijzondere begaafdheid om talen te leren.

Die term 'talenknobbel' stamt uit de tijd dat de frenologie populair was, het idee dat je dingen over de persoonlijkheid kon afleiden aan de vorm van de schedel. "Volgens de bedenker van de frenologie, Franz Joseph Gall, lag de talenknobbel ergens bij één van de ogen. Twee andere beweringen uit de frenologie: mensen die goed kunnen dichten zouden uitpuilende ogen hebben, omdat de knobbel de ogen naar voren duwt, en mensen die verbaal goed zijn zouden wallen hebben." Bron en meer: http://wetenschap.infonu.nl/diversen/19081-frenologie-theorie-over-de-hersenen-en-schedel.html

Ik dacht ergens op je stembanden want voor sommige klanken in andere talen heb je wel een flinke poliep nodig!!! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100