Ik voel me al heel lang somber maar ook ongemakkelijk in sociale contacten. wat kan ik daaraan doen?

Als ik op mijn werk ben dan kan ik mezelf niet zijn. Want ik ben namelijk heel onzeker. Ik doe net alsof ik iemand anders ben. Maar toch voel ik me bij een persoon niet goed op mijn gemak en ik weet niet wat ik daaraan moet doen. Hoe zorg ik ervoor dat ik gelukkig wordt en beter contacten maak? Ik denk dat die twee dingen wel met elkaar te maken heeft. Ik kan niet elke dag net doen alsof ik zelfverzekerd ben terwijl dat niet zo is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Denk eens goed bij jezelf na.. Waarom ben je onzeker.. Ik heb ook zo een periode gehad.. Als je goed nadenkt vind je wel wat.. Koop bv s ander soort kleding .. Mss krijg je daar dan wel complimentjes over.. En dan moet je die onthouden.. De positieve dingen onthouden en aan de negatieve werken en daarna vergeten.. Na een tijdje helpt het.. Alleen geduld hebben het gaat niet op 1 2 3 over.. Onthoud de positieve dingen

Probeer jezelf af te vragen waardoor dit komt. Beoordeel je eigen gedachtenpatronen. Zelfreflectie kan je hierbij helpen denk ik. Volgens mij hebben gigantisch veel mensen dit probleem overigens.. Als het te grote vormen aanneemt kan een psycholoog je vast en zeker goed helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100