Hoe komt het dat ik Hoofdpijn krijg als de verwarming aan staat?

Ik heb in mijn kamer nooit de verwarming aan omdat ik dan misselijk word en hoofdpijn krijg.
Als ik in een kamer kom waar de verwarming aanstaat voel ik echt ineens hele erge hoofdpijn en ik voel de spieren in mijn hoofd samentrekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou het kunnen zijn omdat het raam daarbij ook dicht staat, dus dat er minder zuurstof is? Ik heb het zelf ook. Ik denk dat het aan de droge lucht ligt die de warmte veroorzaakt. toch gewoon goed ventileren en genoeg drinken.

Dat heeft te maken met uitdroging.

Mijn vrouw heeft dat ook vooral als hij net aanslaat. Ik heb nu de temperatuur van de ketel iets lager gezet zodat de platen wat langzamer warmer worden en het niet in 1 keer heet wordt. Nu heeft ze er veel minder last van. Nadeel is dat het nu wat langer duur voor het huis warmer is. De luchtvochtigheid kun je wat beinvloeden door bakjes water aan de radiators te hangen. Goed ventileren is natuurlijk ook belangrijk.

Ik heb er zelf ook last van als ik in de auto zit, airco aan raampjes dicht. dat ik een beetje een benauwd gevoel krijg, waarschijnlijk komt dit door het lage zuurstof gehalte zoals hier boven al is beschreven!

Als de verwarming te hoog staat,heb ik ook last van hoofdpijn,probeer eens te verwarming iets te verlagen en je wat warmer te kleden,ook veel budgetvriendelijker. Een te droog kamerklimaat is ongezond voor jou,je huisdieren en je planten. Hoofdpijn,vermoeidheid,concentratieproblemen kunnen daar de oorzaak van zijn. - Hang waterbakjes aan de verwarming. - Laat de temperatuur niet boven 20 a21°C stijgen. - Verlucht je huis voldoende. - Veeg geregeld stof. - Plaats planten die water verdampen. Als deze tips niet baten,dan is het plaatsen van een luchtbevochtiger het meest doeltreffend middel.

Sinds vorig jaar hebben wij een nieuwe ketel en thermostaat.Ik had daar ook last van maar sinds wij de nieuwe ketel hebben niet meer , dit komt doordat het geleidelijker gaat. Antwoord op je vraag is dat de temperatuur verschil dan te groot is en daardoor krijg je hoofdpijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100