Is het gepast om als leraar een korte broek te dragen?

- vraag van onze stagiar op school-

ha, ik zit nu net te bedenken dat onze stagiar wellicht zelf een korte broek aan zou willen doen naar zijn stage.....,
ik draag zelf een gepaste driekwart, als dame.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt mijns inziens vanaf wat voor rels de betreffende school heeft gesteld. Zijn die regels er niet, dan moet je dat met de school bespreken en zul je je daarna neer moeten leggen bij de genomen beslissing.

Nee. Je hebt een voorbeeldfunctie en daar dien je je naar te conformeren. Met een korte broek creëer je zelf te weinig afstand. Ik zou zelf nooit met een korte broek voor de klas gaan staan. Toegevoegd op 25-05-2009 12:57:20 aan te conformeren, srry

Is denk ik een beetje afhankelijk van de school. Maar ik denk dat het op bepaalde scholen wel moet kunnen, mits het gewoon een nette geklede korte broek is en geen sportbroekje.

Dat maakt toch niet zo heel erg veel uit? Als de broek maar niet té kort is.

Ik vind het niet gepast om een korte broek te dragen in sommige beroepen. Ik ben zelf administrateur/belastingadviseur en in mijn beroep is een korte broek ook not-done. Zo ook bij leraren (en heel veel andere beroepen).

Nee, je hebt een voorbeeldfunctie. Ik vind het geen gezicht als daar dan een leraar met korte broek voor de klas gaat staan. De lokalen op school zijn doorgaans ook niet zo heet dat het noodzakelijk is een korte broek aan te trekken. Ikzelf zit op kantoor met nagenoeg geen klanten die zomaar langskomen en zelfs dan vind ik het ook niet kunnen om met een korte broek achter mijn bureau te zitten.

Nee, je hebt als leraar een voorbeeldfunctie en dan moet je geen les geven in een korte broek.

Dat ligt aan de lengte van de pijpen en de benen. Er zijn mannen die er toch gekleed uit zien met korte broek. (En een lange leren broek die heel strak zit dan?)

Als de broek past, dan is het gepast... Komt zijn ******* eronder uit dan is het niet gepast...

Nee, bah.

ja; waarom niet, als het buiten warm is.

Het kan wel maar het is niet gepast

Ha, die Classe1306; Wel als je sportleraar bent....

Ja als de broek goed en netjes past, lijkt het dat ie gepast is.....

Nee, het wordt momenteel als ongepast beschouwd. Maar een x-tal jaren geleden was het misschien ongepast om zonder stropdas voor de klas te staan. Zoals in de rest van de maatschappij is hier een ontwikkeling naar ontspanning van de regels. Natuurlijk is hier ook weerstand tegen. Mensen die denken dat uniformen en "gepaste" kleding meer respect afdwingen. Ik weet niet of leraren in Australië in korte broek voor de klas staan, maar ik heb daar toch al buschauffeurs en postbodes met korte broek gezien.

Ik vind dat dat best wel kan.

Ja, zo lang hij dat maar niet voor de klas doet.

In zijn vrije tijd wel, op school niet. Waarom niet? Omdat het niet voldoet aan het algemene verwachtingspatroon op school, en een leraar moet in dat opzicht niet zo opvallen vind ik, want dat leidt af van waar het werkelijk om gaat op school; lesgeven en les krijgen. Persoonlijk zal het me een worst zijn wat een leraar draagt, maar dat is niet het enige wat telt.

Ik vind dat een leraar best een korte broek mag dragen. De norm is dan wel moeilijk te stellen, dat weet ik. Zelf ga ik niet hoger dan driekwart, maar dat is mijn norm. Hemdjes vind ik erger. Ik hoef de kinderen niet te laten meegenieten van mijn bezwete, al dan niet behaarde, oksels. Ik vind het zelf al heel gênant als ik zweetplekken in mijn shirt heb Als er op mijn school een goede klimaatbeheersing is en de kinderen en ik niet in 28 tot 30 graden moeten werken, dan doe ik wel een lange broek aan (ik heb gelijk een idee voor een goede vraag)

Ik vind dat je zelf mag weten wat je aan wil of niet, of je nou voor de klas staat of niet (behalve natuurlijk in je ondergoed).

Neen, zeker neen. Dit roept trouwens verre herinneringen op aan een bepaalde periode in de geschiedenis waar de korte broek symbool stond voor een nieuw soort übermensch.

Nee, mits je in een warm land woont. Maar... ook in de tropen dragen leraren fatsoenlijke pantalons hoor! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100