hoe noem je mensen die van internet ( of iets in hun omgeveing) ziekten opzoeken en die zelf simuleren??

heb iemand in mijn omgeving die alles al heeft "gehad", is er iets 'nieuws", dan kun je er op wachten dat zij het heeft

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw beschrijving doet me denken aan het syndroom van Münchhausen. Gaat de persoon in jouw omgeving ook daadwerkelijk met haar "ziekten" naar de dokter of andere hulpverlening, dan zou dit nog wel eens kunnen kloppen. Iemand met dit syndroom leest zich in over ziekten en aandoeningen om dit vervolgens zelf te faken met de, al dan niet bewuste, bedoeling om aandacht te krijgen van de omgeving en artsen. Toegevoegd na 4 minuten: Dit is de Wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchhausensyndroom Volgens mij heb ik dit ook... Misschien toch maar eens naar de specialist...

hypochondrische internetsurfer

Aandachtvragers. Wil niet zeggen dat je ze dat kwalijk moet nemen. Vaak zijn het mensen die eigenlijk graag aandacht willen voor het feit dat ze bijvoorbeeld eenzaam zijn of zich op een andere manier verdrietig voelen. Emoties zijn meestal moeilijk te benoemen en uit te leggen. Een ziekte daarentegen is voor iedereen begrijpelijk en dus een "makkelijke" manier om aandacht te krijgen.

Een hypochonder wilde ik antwoorden. Het begrip hypochondrische internetsurfer heb ik nog niet eerder gehoord ;)

een ziekelijk persoon

Bronnen:
geen idee

Lastig voor zichzelf

Een hypogonder. Deze leest ook zorgvuldig alle bijsluiters van medicijnen en gegarandeerd dat er een nieuwe kwaal ontstaat of een van de aandoeningen wordt ingebeeld.

De ziekt heet het Münchausensyndroom, als mensen die "ziekte" hebben zeggen ze dat ze ziek zijn, meestal met de reden om aandacht te vragen. je kunt het ook op Wikipedia opzoeken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchhau...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100