wat zijn verschijnselen die je krijgt door roken?

een weet ik er al: gele tanden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vieze vingers.. zwarte longen ... een ochtend hoest... en een lege portemonnee... want roken kost veel geld..

Rimpels, uitgedroogde huid.. vieze lucht om je heen, minder smaak van je eten/drinken. minder goede reukzin..

Bij verstokte rokers met een behaard gezicht, kleurt de snor en baard ook gelig. Conditie wordt minder. Smaakvermogen wordt minder.

je worden worden zwart. Als je al een tijdje rookt moet je eens in een wit zakdoekje hoesten, die wordt je gewoon vies. Benauwdheid kan je krijgen. kraakstem.... als je al langer rookt gele tanden.... je krijgt een vieze rooklucht om je heen kost ontzettend veel geld je raakt verslaafd en komt er niet meer vanaf

Je kleren en haren stinken Je gaat piepen als je de trap oploopt Je gaat s'morgens hoesten Je hoest vervolgens heel de dag Je krijgt last van copd (Longemphyseem of bronchitis) Je moet aan de zuurstof Als je dan nog doorrookt ga je dood. En je kan ook longkanker krijgen.

Je gaat dood.

Gele vingers, stinkende adem.

Alle genoemde antwoorden zijn een stuk van de waarheid. Je merkt het echt als je stopt. De reuk kan weer meer terugkomen, je merkt hoe vies het roken ruikt en hoe het in de kleren en in huis blijft plakken, het (ochtend-)hoesten wordt minder, de smaak wordt meer, de lichamelijke conditie neemt toe, je ruikt minder uit je mond, je hoeft je niet te verantwoorden bij niet-rokers, je kunt gewoon het café in en hoeft niet meer naar buiten. Je hoeft niet meer naar de winkel om sigaretten te scoren en kunt van het geld dat je fictief en echt over houdt, kun je echt goed op vakantie. Je bent jezelf en het ego hangt niet meer af van een peuk. Dat laatste is wel een gevaarlijke uitlating en dat risico neem ik. Shockeren wil wel eens helpen.b ;-)

In paar waarden samen te vatten: Een slechte gezondheid

gele tanden,hart en vaatziektes,gele vingers,je kan zelfs een zwarte tong krijgen en natuurlijk stinkende adem, longkanker,baarmoederhalskanker,slokdarmkanker je bent minder vruchtbaar en het kost natuurlijk veel geld hier een paar giftige stoffen die in een sigaret zitten:fosfor,zit ook in rattengif cadmium,word ook in accu's gebruikt methopreen,zit ook in vlooienspray kortom genoeg redenen om niet te gaan roken

15 sigaretten per dag beschadigen DNA

Bronnen:
http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuw...

Er zijn veel goede antwoorden gegeven, en ik wil er nog aan toevoegen: longemphyseem. Ik weet het uit ondervinding. Ik heb heel lang gerookt, totdat ik het van de benauwdheid niet meer had. Stop er alsjeblieft mee en als je nu nog rookt, het is het allemaal niet waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100