is een goede houding belangrijk tegen rugklachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja absoluut. Rugklachten hebben puur te maken met overbelasting van spieren. Kortom er zit te veel spanning in de spieren. Zit je achterover geleund, dan moet je rug/nekspieren je hoofd rechtop houden. Zit je voorover geleund, dan ook. Als je rechtop zit, dan stapel je als een blokkentoren de botten op elkaar. In feite zal je dan geen spierkracht hoeven te gebruiken en die 'blokken' blijven nog steeds overeind staan. Het is echter enorm lastig om chronisch belaste spieren weer echte ontspanning te laten voelen. Die spieren hebben een eigen willetje gekregen. TaiChi is een methode om die ontspannenheid te leren. Ook leer je om de juiste lichaamshouding aan te nemen. En je leer nog veel meer over je lichaam (en geest). --- Je geest heeft ook een hele belangrijke factor over de spanningen in je lijf. Stress is zo een welbekende factor. Dus ook mentaal kunnen ontspannen zal je lichaam kunnen ontspannen. Toegevoegd na 6 minuten: Zie het niet als een strijd 'tegen' die rugklachten. Je klachten is een teken van je lichaam om die je iets wilt vertellen. Pijn is een mechanisme om je aandacht te vragen. Wees die pijn/klachten dankbaar, want nu ben je bewust en heb je de mogelijkheid om te corrigeren wat je verkeerd doet.

een goede houding is het belangrijkste bij rugklachten

ja, Een goede houding is belangrijk om de kans op rugklachten te verminderen. Een verkeerde houding in combinatie met arbeid kan al snel zorgen voor de overbelasting van spieren. Kortom een goede houding is belangrijk en indien u het idee heeft dat uw houding niet goed is. Raad ik uw aan een afspraak met de ergo/fysio therapeut te maken.

Dat is, het uitgangspunt tegen rugklachten.

Een goede houding is essentieel bij het voorkomen en tegen gaan van rugklachten. Ik was zelf snel van mijn rugklachten af toen ik inlegzolen kreeg. Ook kan het helpen om eelt van je voeten te laten verwijderen. Maar zo als bij alle medische zaken: Overleg met de huisarts.

Gek genoeg helpt het hebben van sterke buikspieren heel goed tegen rugklachten. Je maakt dan ahw. een korset van je spieren, je 'hangt' minder in je rug, als je je bekken gekanteld en je buikspieren aangespannen hebt. Ook als je op een stoel zit, kan je rechtop zitten door de leuning niet te gebruiken, maar je buikspieren aan te spannen. Als je niet goed weet, hoe je gericht al je buikspieren kunt trainen, ga dan naar een fysiotherapeut toe, die je precies de juiste oefeningen hiervoor kan uitleggen En loop rechtop, niet met je handen in je zakken, en stel je voor, dat je een telefoonboek op je hoofd hebt en een stok achterlangs je rug in je gebogen ellebogen - zo is je houding als je loopt goed. Een goede sport voor jou zou paardrijden zijn : daar krijg je een sterke, soepele rug van.

Eigenlijk beantwoordt je de vraag zelf al, ja.

Rugklachten vragen de aandacht van een arts. Die kan bepalen wat er met je rug aan de hand is. Hierop kan een behandel plan worden gemaakt en kan worden bekeken waar de oorzaak van je probleem ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100