waarom zou je als je van je partner houdt, en gemeenschap met haar hebt, ook gemeenschap met andere willen hebben?

Ik bedoel het zo in de zin van: je hebt een partner die van jou houdt en jij van hem/haar, liefde is goed en seks ook, waarom willen sommige mensen dan nog extra bijvrouwen of scharrels hebben, ik bedoel seks blijft toch hetzelfde, sterker nog het is toch beter alleen met je partner omdat daar ook emoties zijn betrokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een avontuur buiten de deur is natuurlijk spannend en het is ook goed voor het ego, als je iemand aan de haak weet te slaan.

Om de kans op nageslacht zo groot mogelijk te maken, althans dat is de biologische opdracht aan en drang bij de man.

Waarom zou je, als je van je partner houdt, en goed met hem/haar kunt praten, ook met anderen willen praten? Voordat je roept dat dat anders is, een vraag: wát is daar precies anders aan? Praten kan nota bene intiemer zijn dan seks. Wat geeft seks toch die mystieke status? Het is prima als anderen monogaam willen zijn, en ik ben erg tegen het bedriegen van je partner. Maar waar het allemaal op neerkomt, is dat seks met een ander wordt gezien als ontrouw. En voor mij (en belangrijk: ook voor mijn man) is trouw niet hetzelfde als seksuele (of zelfs emotionele) exclusiviteit. Overigens blijft seks niet toch hetzelfde, en kunnen er ook emoties bij betrokken zijn als je seks met een ander dan je vaste partner hebt.

Ben het met je eens als je een goede relatie hebt horen daar geen andere in rond te dolen. maar er zijn mensen die dat wel willen en sommige maken daar zelfs afspraken over. We leven in een wereld waar mensen vrij zijn om dat zelf te bepalen. En ja als je er voor kiest je partner echt te bedriegen huil of treur dan niet als het je zelf ook overkomt of de relatie door je partner wordt beeindigd

'Seks blijft hetzelfde' zeg jij, maar dat vind ik nu helemaal niet. Ik vind seks niets anders dan jezelf verdrinken in de ander, in lichaam en geest. Niets nobels of mystieks aan, gewoon voldoen aan een behoefte. 'Houden van' heeft daar eveneens niets mee te maken. Ik houdt niet echt van de personen met wie ik naar bed ben geweest, ik ben zelfs de namen vergeteren, maar ik zal ze nooit vergeten.

Als erwtensoep je lievelingseten is, heb je soms de behoefte aan kippensoep of tomatensoep om dan (weer) vast te stellen, dat erwtensoep het beste smaakt! ;-)

Er kunnen verschillende redenen zijn, toch vind ik geen van hun goed.. maar begrijp ik het wel. Je kan het doen omdat je bang bent om te verbinden aan één persoon. Bindingsangst dus. Maar je wilt ook niet alleen zijn. Je kunt het doen voor je eigen ego.. omdat je denkt dat je het nodig hebt om jezelf goed te voelen. Je kunt het doen voor trots binnen vriendengroepen. Waar men hier dus de mist in gaan is dat trots niet bepaald wordt door derden maar door jezelf. Je kunt het doen omdat je gewoon een drang ernaar hebt. Nymphen bijvoorbeeld. Of mensen die sexverslaafd zijn! Waarden en normen kunnen verschillen van anderen. Dus daar kan het ook aan liggen. Sommige mensen zien stempelkusjes, zoenen, knijp in de kont of sex niet als vreemd gaan. Zo kan je maar verder gaan. Voor jou is het belangrijk om te weten dat jij en jou partner op de 'zelfde niveau' zijn. Daar hebt veel praten bij.. Communicatie is zowiezo goed voor jou relatie.. niet alleen op sexgebied.

Sommige mensen hebben niet genoeg aan parner

Tja. Waarom zou je een hamburger willen eten als je iedere dag een biefstukje kunt krijgen? Het antwoord is variatie en afwisseling. Verandering van spijs doet eten. Maar goed daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Het feit is gewoon dat mensen soms snakken naar spanning. En de kick. Ik zelf ben meer iemand van blijf bij je biefstukje maar kruid het dan eens anders als je op peper en zout uit gekeken bent.Dus mocht je op je partner uit gekeken zijn omdat de sleur een beetje in je relatie is gekomen zorg dan voor een spannende toevoeging ( lingerie een fles wijn ik noem maar wat)en dan heb je helemaal geen behoefte meer aan eh hamburgers.

Ik ben zelf erg monogaam aangelegd maar ik kan me best voorstellen dat andere mensen een relatie kunnen hebben waarbinnen ruimte is voor anderen. Zolang je het daar maar beiden over eens bent. En waarom, sja, misschien is er een vorm van seks die je niet met je partner hebt/wilt/kunt doen en wel met een ander, of is het fijn om weer eens een 'vreemde' te veroveren. En voor sommige mensen kan seks losstaan van een relatie en houden van, en is seks met hun partner iets heel anders dan seks met een ander. Als je daar beiden hetzelfde over denkt, waarom zou je dan niet genieten van je relatie en van mensen daarbuiten?

omdat die ander een opgewonden gevoel bij je losmaakt. wanneer die ander er héél leuk uitziet --een lekkere chick is,zeg maar--- kan ik me voorstellen,dat je er sex mee zou willen hebben. ik krijg ook wel 's van die gevoelens,maar zal/wil er verder niks mee doen,want persoonlijk ben ik véél te gek op m';n vriendin om haar zo te bedriegen. maar verder is dit gevoel denk ik,normaal bij de meeste mannen en jongens. ik denk dat het gewoon bij hun "jachtinstinct" hoort om zovéél mogelijk te "scoren" en dát is weer bepaald door de evolutie: om je zovéél mogelijk te kunnen voortplanten. nu is dit---gelukkig!---niet meer van toepassing,want we hoeven als mensensoort niet meer te overleven: er zijn er (mééér dan! tenslotte 6,7 miljard op aarde) genoeg nu. maar goed,de evolutie verloopt nu éénmaal heel langzaam,dus dergelijk genetisch-evolutionair gedrag blijft er nog héél lang a.h.w. "ingebakken" zitten,voorál bij mannen en jongens.

Ik denk als je met heel je hart van iemand houd er geen plaats is voor nog iemand . Je kan seks hebben met je hart en met je hoofd dat is wel een verschil. Die bij vrouwen en scharrels heeft alles te maken met je ego . Iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken maar ik vind wat je nu in deze wereld ziet mensen die maar met iedereen seks hebben zelfs voor een breezer niet helemaal goed . We zijn zover gekomen dat de jeugd niet meer helemaal begrijpt wat het allemaal inhoud en niet meer weet wat echte liefde is .van god los. Maar nogmaals iedereen moet doen wat hij of zij denkt wat goed is voor zichzelf .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100