Bloed een Vrouw bij haar ontmaagding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De naam maagdenvlies is gegeven omdat het bij de eerste geslachtsgemeenschap normaal wordt gescheurd (ontmaagding of defloratie). Dit kan gepaard gaan met wat (vaak zeer gering) bloedverlies en meestal geringe pijn. Soms is het echter door andere oorzaken al niet meer intact (sporten, tampongebruik enzovoorts). De dikte en stevigheid van het maagdenvlies kan sterk uiteenlopen. Sommige meisjes zijn geheel zonder maagdenvlies geboren, anderen hebben een stugger vlies dat pas na een reeks intieme contacten volledig inscheurt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maagdenvlies

Het maagdenvlies is teer en kan allang niet meer intact zijn (b.v. door sport) bij de eerste seksuele gemeenschap. Toegevoegd na 1 minuut: Het kan dus wel maar het hoeft niet.

Soms wel, soms niet. Het maagdenvlies is geen afsluitend geheel, wat sommige mensen denken. Duidelijke foto: http://kuliahbidan.files.wordpress.com/2008/07/hymen_virginal.jpg (Hymen is het maagdenvlies.) Het maagdenvlies kan al voor de eerste gemeenschap ingescheurd zijn, door bijvoorbeeld paardrijden of turnen. En soms is het wat ruimer en scheurt er niets in dus is er ook geen bloed. Geschat wordt dat de helft van de vrouwen geen bloed verliest bij de eerste keer seks (ook al waren ze nog maagd). In culturen waarin na de huwelijksnacht "bewezen" moet worden dat zij nog maagd was en dat hij zijn best heeft gedaan dat te verhelpen, prikken vrouwen ook weleens met een naald of een stekel in een vinger, om zo wat bloed te laten vloeien...

Als het maagdenvlies nog niet is ingescheurd om een andere reden dan penetratie van een man, is de kans op een bloeding 90%.

ja, en dat herhaalt zich elke maand!!!!

Dat kan, maar het hoeft zeker niet. Als het teder gebeurt en de sekspartners de tijd nemen, hoeft een vrouw niet te bloeden. Ook kan het 'maagdenvlies' (eigenlijk een randje weefsel, geen vlies) al wat uitgerekt zijn door een actief leven. Paardrijden wordt vaak genoemd, maar je kunt ook denken aan dansles of zoiets simpels als fietsen. De gewoonte in sommige culturen om een bebloed laken te laten zien na de huwelijksnacht om te bewijzen dat de bruid nog maagd was, is dan ook behoorlijk achterlijk. Het enige dat dat bloed aantoont, is dat de ervaring geen pretje was voor de bruid. Hetzij omdat het er nogal ruw aan toe ging, hetzij omdat ze uit angst om niet te bloeden zichzelf heeft moeten prikken of snijden om het oh zo belangrijke 'bewijs' te produceren. Uit eigen ervaring: ik heb nooit gebloed tijdens of na seks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100