Kun je verliefdheid (of het gevoel ervan) afdwingen?

Ik vroeg mij af of je het gevoel van verliefdheid kunt afdwingen bij personen. Kun je bijvoorbeeld iemand dwingen verliefd op je te zijn op een bepaalde manier? Door bepaalde stofjes ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan nooit helemaal, je kan je bijvoorbeeld wel focussen op de leuke dingen van iemand zodat je de slechte dingen niet meer ziet, dan zou je deze persoon leuker kunnen gaan vinden.

Bepaalde stofjes? doel jij op feromonen? Deze worden wel kunstmatig gemaakt en beweerd dat ze werken, en er zijn ook wel andere stoffen waardoor je mensen in principe kunt dwingen tot sex, waar ze bijvoorbeeld geil van worden, denk maar aan de spaanse vlieg (drankje) maar echt verliefdheid kun je niet forceren. Echt niet. Geen enkele mogelijke manier naar mijn weten. Dus nee, dit is niet mogelijk.

Afdwingen is misschien wel erg sterk gesteld. Maar het is zeker mogelijk om jezelf in de ogen van een ander aantrekkelijk te maken. Je kan hierbij denken aan houding, uitstraling, uiterlijk, mentale kracht en de kracht van de psyche. En met dat laatste bedoel ik de kunst ( of vaardigheid) om de ander te begrijpen en je eigen acties daar dusdanig op af te stemmen dat je aantrekkelijk wordt. Hierbij wil ik dan wel aangeven als nuance dat het dan wel gaat om aantrekkelijkheid en verliefdheid en niet om liefde als zodanig.

Ja, sommige mensen zijn hiertoe in staat. Alleen is het dan niet exact afdwingen, maar eerder manipuleren. Deze mensen zijn in staat om op de juiste momenten de juiste dingen te doen, te zeggen of te ondernemen om hun 'doelwit' voor zich te winnen. Ook online zijn er mensen die hier in uitblinken. Bij sommigen werkt het bijna altijd, bij anderen bij specifieke 'typen' mensen en sommige mensen zullen het helaas zonder dit talent voor elkaar moeten krijgen. En uiteraard zijn er mensen die misbruik van zo'n talent maken...

Ha, dat Nieuwsgierig Aagje; Het schijnt dat de juiste doses van alcohol en plastic (PINpas of creditcard) dat soort effecten kan hebben.

Verliefdheid schijnt ook een stofje te zijn, en stofjes kunnen geactiveerd worden denk ik. Dus als je bij de juiste personen gedraagd kunnen ze mss eerder verlieft op je worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100